“SRBI, KOSOVO I CRNA GORA SU NEOSPORENE SRPSKE ZEMLJE…”Kobijev citat o našem narodu je sad aktuelniji nego ikad, ali sa sobom krije čudnu tajnu

Izvor/medij: Srbija24
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Kobe Bryant nije govorio o Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori

Odlazak Kobija Brajanta, jednog od najboljih košarkaša svih vremena, potresla je ceo svet, samim tim i ljude u Srbiji. Većina nas tek sad shvata koliko nam je Brajant bio draga osoba i koliko je bio fantastična ličnost. Međutim, ne moramo da širimo neistine…

Pre nekog vremena su neke od uglednih srpskih mim stranica pronašle sliku Kobija Brajanta kako drži tri prsta i dopisali mu jedan citat o Srbiji.

“Srbi, Kosovo i Metohija i Crna Gora su neosporene srpske zemlje, boli me nepravda koju vi proživljavate s obzirom da sam upoznao mnogo Srba u NBA ligi”, bile su reči koje su “dodate” Kobiju uz sliku sa tri prsta, iako ih on sam nikad nije izgovorio.

Ovo je bio simpatičan štos u vreme kada je Brajant bio živ, međutim sada je već krajnje neumesno šaliti se sa njegovim nepostojećim citatima, a na internetu ovaj možemo često videti nakon pogibije. Ljudi verovatno iz neznanja dele “Kobijevu izjavu”, a čak su se i tvorci oglasili i objasnili pratiocima da to ne bi trebalo više da rade.

Dakle, da, Kobi Brajant je bio izuzetan čovek, da ga je interesovala svetska politika verovatno bi stao na stranu Srbije u kojoj ima dosta prijatelja, ali Kobi Brajant nikada nije dao izjave o Kosovu i o Crnoj Gori. Nadamo se da će ovo biti kraj glasina o tome.

Izvor: Alo / Foto: AP/Rick Bowmer

Članak indeksiran 28. 01. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me