Raskrinkavanje.ba

Dugopolje → Srbi oteli dva kengura iz ZOO vrta i ispekli ih u znak odmazde za Đokovića

09.01.2022
Tekst članka

Regionalna policija je upozorena na objavu na društvenim mrežama kada su ženi koja je šetala svog kućnog ljubimca prišli muškarci iz Srbije i upitali je želi li dodati svog ljubimca na ražanj uz dva klokana koja peku.

Žena, čije ime se ne otkriva zbog policijske istrage koja je u toku, rekla je novinarima CNN-a da je muškarce vidjela kako piju, pjevaju i ljube se, piše portal worldgreynews.

Kada je žena prišla muškarcima kako bi ih obavijestila da krše brojne propise i covid mjere, muškarci su joj nastavili govoriti da su ponosni što su pravoslavni Srbi i vrijeđali njen rodni identitet.

Policija iz Hamiltona brzo je stigla i uhitila šestoricu Srba nakon što je jedan od pijanih muškaraca počeo da se skida do gola, nazivao policajce “NATO ubojicama” i prošetao parkom s glavom pečenog klokana psujući NATO i hvaleći zvijezdu srpskog tenisa Novaka Đokovića.

Istražitelji su tek kasnije, nakon temeljite DNK analize mesa, saznali da su životinje zapravo rijetki zapadni sivi klokani koji su jučer oteti iz zoološkog vrta u Torontu. Istražitelji su utvrdili da je uzrok smrti klokana koronavirus.

Šestorica Srba zadržana su bez  prava na kauciju usprkos tome što je danas njihova Badnja večer. Zoološki vrt u Torontu najavio je da će se komemoracija za klokane Skippyja i Ralpha održati u zoološkom vrtu u Torontu u 18 sati.  Mole se ožalošćeni da donesu cvijeće, a sve donacije proslijediti dobrotvornoj organizaciji Srbi za Srbe, donosi Maxportal

NAPOMENA:

Portal “worldgreynews” osnovan je 2017. godine objavljuje mješavinu stvarnih i lažnih vijesti. Tekstovi su na engleskom jeziku. Prema informacijama samog portala  svrha stranice je zabava. Domena portala je anonimno registrirana u Srbiji. 

Članak indeksiran 12.01.2022. Zadnji put osvježen 12.01.2022.

Ocijenjeno u analizi