Raskrinkavanje.ba

Sport1.Oslobodjenje → Srbijanci oteli kengure iz zološkog vrta i ispekli ih na ražnju u znak odmazde zbog Novaka Đokovića

08.01.2021
Tekst članka

Kada je žena prišla muškarcima kako bi ih obavijestila da krše brojne propise i covid mjere, muškarci su joj nastavili govoriti da su ponosni što su pravoslavni Srbi i vrijeđali njen rodni identitet

Šest muškaraca iz područja Hamiltona optuženo je za provalu u zoološki vrt Toronta i otmicu dva rijetka zapadna siva kengura u znak odmazde što je srbijanskoj teniskoj superzvijezdi Novaku Đokoviću odbijen ulazak u Australiju.

Šest muškaraca iz područja Hamiltona optuženo je za provalu u zoološkom vrtu Toronta (Kanada) i ubistvo dva rijeka zapadna siva kengura. Muškarce je uhapsila regionalna policija Hamiltona Wentwortha nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije muškaraca kako peku dvije rijetke životinje na lokalnom nogometnom igralištu.

Regionalna policija je upozorena na objavu na društvenim mrežama kada su mještani koja je šetala svog kućnog ljubimca prišli muškarci iz Srbije i upitali ih žele dodati svog ljubimca na ražnja uz dva kengura koji se peku. Žena, čije ime se ne otkriva zbog policijske istrage koja je u toku, rekla je novinarima CNN-a da su muškarci viđeni kako piju, pjevaju i ljube se, javlja portal “worldgreynews”.

Kada je žena prišla muškarcima kako bi ih obavijestila da krše brojne propise i covid mjere, muškarci su joj nastavili govoriti da su ponosni što su pravoslavni Srbi i vrijeđali njen rodni identitet.

Policija iz Hamiltona brzo je stigla i uhapsila šestoricu srbijanaca nakon što je jedan od pijanih muškaraca počeo da se skida do gola, nazivao policajce “NATO ubicama” i prodefilirao glavom jednog od ubijenih kengura po parku psujući i hvaleći zvijezdu srpskog tenisa Novaka Đokovića.

Istražitelji su tek kasnije nakon temeljite DNK analize mesa saznali da su životinje zapravo rijetki zapadni sivi kengur koji su jučer oteti iz zoološkog vrta u Torontu. Istražitelji su utvrdili da je uzrok smrti kengura koronavirusa. 

Šestorica srbijanaca zadržana su bez kaucije unatoč tome što je danas njihova Badnja večer, a Zoološki vrt u Torontu najavio je da će se komemoracija za kengure Skippyja i Ralpha održati u zoološkom vrtu u Torontu u 18 sati.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je sa portala https://www.worldgreynews.com

Članak indeksiran 12.01.2022. Zadnji put osvježen 12.01.2022.

Ocijenjeno u analizi