SRBIJANSKI MEDIJI OBJAVILI BOMBU: Novak Đoković kupio zemlju, gradi hotel u Visokom!?

Izvor/medij: Slobodna Bosna
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Novak Đoković ne gradi hotel u Visokom

Novak Đoković (33) okreće se hotelijerstvu, a njegov prvi hotel bit će u Visokom, u Bosni i Hercegovini.

Prošlosedmični boravak u mjestu nedaleko od Sarajeva Nole je iskoristio da ponovo napuni baterije na bosanskoj piramidi Sunca i u tunelima Ravne ispod nje, ali i da bi finalizovao kupovinu zemljišta na kojem će graditi smještajno-ugostiteljski objekt.

Odluku da gradi hotel u Visokom prvi reket svijeta je donio zajedno sa porodicom, jer se u julu, prilikom prve posjete bosanskoj piramidi, zaljubio u taj kraj, ali i spoznao iscjeljiteljsku moć koju ona ima. Zato je, prema saznanjima srpskog "Telegrafa", ovaj put poveo suprugu Jelenu da se i ona uvjeri u blagodati tog prirodnog fenomena prije nego što definitivno uđu u nov poslovni izazov.

– Novak se oduševio mjestom Visoko, bosanskom piramidom i tunelima ispod nje, za koje kažu da dva sata provedena u njima mijenjaju sedam dana oporavka na planini. On je to lično iskusio ljetos, poslije preležane korone, jer se munjevito oporavio i počeo da se osjeća bolje i fizički i duhovno. Odmah je osvojio Cincinati masters, a osvojio bi i US Open da mu nisu smjestili skandal sa pogađanjem sudije. Tada je čvrsto riješio da bosansku piramidu i njenu snagu približi svima. Zato je kupio plac u Visokom, na kojem namjerava da gradi hotel. Biće to moderan i luksuzan objekt, ali će cijene biti pristupačne da bi u njemu mogao da boravi i naš običan čovjek. Recimo, smještaj za djecu će biti potpuno besplatan – otkriva izvor srpskog "Telegrafa" dobro upućen u Novakove planove u Bosni.

Druga kuća

Da je opčinjen prirodnim fenomenom u Visokom, Novak ne krije. Ako je suditi na osnovu njegovih izjava prilikom prošlosedmične posjete, namjera mu je da mu gosti budu svi kojima je potreban brz oporavak od svakodnevnih napora, a prije svega, njegove kolege.

– Bosansku dolinu piramida smatram svojom drugom kućom. Pozvao bih sve sportiste da dođu ovamo, da provedu neko vreme u tunelima Ravne, koji su jako djelotvorni na uvećanju kiseonika u plućima i direktno utiču na regeneraciju i oporavak – rekao je Novak u Visokom, gdje je boravio u društvu domaćina i osnivača Fondacije "Arheološki par: Bosanska piramida Sunca" Semira Osmanagića.

Članak indeksiran 04. 11. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me