Srceparajuća priča iz BiH: Otac 14-ero djece dobio otkaz, ali i dalje čisti grad

Izvor/medij: Faktor
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Twitter kao jedini izvor priče o čistaču ulica iz Novog Grada

Fotografija čovjeka u narandžastom radnom prsluku koji sređuje ulicu kao da mu je to posao ne bi djelovala nimalo čudno i sasvim sigurno ne bi privukla pažnju na društvenim mrežama da iza nje ne stoji potresna priča.

Fotografija koju je podijelila jedna korisnica Twittera navodno pokazuje oca 14-ero djece iz Bosanskog Novog koji je ostao bez posla u Javnom komunalnom preduzeću Čistoća. No iako je otpušten kao višak radne snage, on i dalje svakodnevno "dolazi na posao".

-Mjesec nakon otkaza on i dalje svakog dana čisti i uređuje grad besplatno u nadi da će ga nadležni organi ponovo vratiti na posao. Čovjek zaslužuje pomoć - napisala je, a njena objava proširila se društvenim mrežama i medijima, piše Index.

Vrlo brzo nekoliko ljudi javilo joj se i tražilo više informacija o čovjeku, a hoće li priča imati sretan kraj, ostaje za vidjeti.

View image on Twitter

View image on Twitter

Mala [email protected]__Marina

Čovek iz Novog Grada koji ima 14-oro dece je otpušten iz javno komunalnog preduzeća za čistoću kao višak radne snage.Mesec dana nakon otkaza on i dalje svakog dana čisti i uređuje Novi Grad besplatno u nadi da će ga nadležni organi

Članak indeksiran 17. 08. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me