Srpski as se zaljubio u ovo mjesto: Đoković gradi hotel u Visokom

Izvor/medij: BL Portal
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Novak Đoković ne gradi hotel u Visokom

Novak Đoković (33) okreće se hotelijerstvu, a njegov prvi hotel biće u Visokom, u Bosni i Hercegovini, prenose srpski mediji.

 

Prošlosedmični boravak u mjestu nedaleko od Sarajeva Nole je iskoristio da ponovo napuni baterije na „bosanskoj piramidi Sunca“ i u tunelima Ravne ispod nje, ali i da bi finalizovao kupovinu zemljišta na kojem će graditi smeštajno-ugostiteljski objekat.

Odluku da gradi hotel u Visokom prvi reket svijeta je donio zajedno sa porodicom jer se u julu, prilikom prve posjete piramidi, zaljubio u taj kraj, ali i spoznao iscjeliteljsku moć, koju ona ima. Zato je, prema saznanjima Srpskog telegrafa, ovaj put poveo suprugu Jelenu da se i ona uvjeri u blagodeti tog prirodnog fenomena prije nego što definitivno uđu u nov poslovni izazov.

“Novak se oduševio mjestom Visoko, ’bosanskom piramidom’ i tunelima ispod nje, za koje kažu da dva sata provedenih u njima mijenjaju sedam dana oporavka na planini. On je to lično iskusio ljetos, posle preležane korone, jer se munjevito oporavio i počeo da se osjeća bolje i fizički i duhovno. Odmah je osvojio Sinsinati masters, a osvojio bi i US open da mu nisu smjestili skandal sa pogađanjem sudije. Tada je čvrsto riješio da ’bosansku piramidu’ i njenu snagu približi svima. Zato je kupio plac u Visokom, na kojem namjerava da gradi hotel. Biće to moderan i luksuzan objekat, ali će cijene biti pristupačne da bi u njemu mogao da boravi i naš običan čovjek. Recimo, smještaj za djecu će biti potpuno besplatan”, otkriva izbor Srpskog telegrafa dobro upućen u Novakove planove.

Da je opčinjen prirodnim fenomenom u Visokom, Novak ne krije. Ako je suditi na osnovu njegovih izjava prilikom prošlosedmiče posjete, namjera mu je da mu gosti budu svi kojima je potreban brz oporavak od svakodnevnih napora, a, prije svega, njegove kolege.

“’Bosansku dolinu piramida’ smatram svojom drugom kućom. Pozvao bih sve sportiste da dođu ovamo, da provedu neko vrijeme u tunelima Ravne, koji su jako djelotvorni na uvećanju kiseonika u plućima i direktno utiču na regeneraciju i oporavak”, rekao je Novak u Visokom, gdje je boravio u društvu domaćina i osnivača fondacije „Dolina bosanskih piramida“ Sunca.

Članak indeksiran 04. 11. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me