Raskrinkavanje.ba

Mondo → Šta se dešava kada pojedete pocrnele banane

02.11.2015
Tekst članka

Bićete iznenađeni!

Poptuno zrela banana proizvodi TNF (Tumor Necrosis Factor) - supstancu koja se bori protiv abnormalnih ćelija. Što više tamnim tačkica i mrlja banana ima na sebi, to je ona zrelija, a takve banane su korisnije za poboljšanje imunog sistema.

Japanski naučnici su potvrdili da TNF nađen u banani pomaže u lečenju raka upravo zbog podizanja imuniteta, pa tako konzumiranje banana može sprečiti određene bolesti i tumore.

Takođe je dokazano da se sadržaj voća menja kako ono postoja zrelije. Zato zrela banana postaje žuća i povećava joj se nivo antioksidanata. Kada je sazrela dovoljno da počnu da se joj pojavljuju tamne mrlje, ti delovi se pretvaraju u šećer i lakše se vare.

Pored toga što banana proizvodi supstancu koja je korisna u borbi protiv raka - TNF i poboljšava imuni sistem, ona takođe povećava broj belih krvnih zrnca. Preporučuje se da se pojede jedna do dve banane dnevno kako bi vam imunitet bio "cakum-pakum".

Pocrnele banane su dokazano zdravije od onih sa zelenom korom ili žutom, ali bez tamnih mrlja. Kako bi sprečili gubitak vimanina, stavite potpuno sazrelu bananu u frižider ili pojedite svežu bananu sa tamnim mrljama odmah.

Članak indeksiran 02.04.2024. Zadnji put osvježen 03.04.2024.

Ocijenjeno u analizi