Raskrinkavanje.ba

Najportal (.ba) → Šta su im krive životinje: U ZNAK ODMAZDE ZBOG NOLETA, SRBIJANCI OTELI KENGURE I ISPEKLI IH NA RAŽNJU

08.01.2022
Tekst članka

Šest muškaraca iz područja Hamiltona optuženo je za provalu u zoološkom vrtu Toronta (Kanada) i ubistvo dva rijeka zapadna siva kengura. Oni su to uradili u znak odmazde što je srbijanskoj teniskoj superzvijezdi Novaku Đokoviću odbijen ulazak u Australiju.

Muškarce je uhapsila regionalna policija Hamiltona Wentwortha nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije muškaraca kako peku dvije rijetke životinje na lokalnom nogometnom igralištu.

Regionalna policija je upozorena na objavu na društvenim mrežama kada su mještani koja je šetala svog kućnog ljubimca prišli muškarci iz Srbije i upitali ih žele dodati svog ljubimca na ražnja uz dva kengura koji se peku. Žena, čije ime se ne otkriva zbog policijske istrage koja je u toku, rekla je novinarima CNN-a da su muškarci viđeni kako piju, pjevaju i ljube se, javlja portal “worldgreynews”.

Kada je žena prišla muškarcima kako bi ih obavijestila da krše brojne propise i epidemiološke mjere, muškarci su joj nastavili govoriti da su ponosni što su pravoslavni Srbi i vrijeđali njen rodni identitet.

Policija iz Hamiltona brzo je stigla i uhapsila šestoricu Srbijanaca nakon što je jedan od pijanih muškaraca počeo da se skida do gola, nazivao policajce “NATO ubicama” i prodefilirao glavom jednog od ubijenih kengura po parku psujući i hvaleći zvijezdu srpskog tenisa Novaka Đokovića.

Istražitelji su tek kasnije nakon temeljite DNK analize mesa saznali da su životinje zapravo rijetki zapadni sivi kengur koji su jučer oteti iz zoološkog vrta u Torontu.
Šestorica Srbijanaca zadržana su bez kaucije unatoč tome što je danas njihov najveći pravoslavni praznik – Božić. A Zoološki vrt u Torontu najavio je da će se komemoracija za kengure Skippyja i Ralpha održati u zoološkom vrtu u Torontu u 18 sati. (Naj portal)

Članak indeksiran 12.01.2022. Zadnji put osvježen 12.01.2022.

Ocijenjeno u analizi