Raskrinkavanje.ba

Orizare News → Šta sve leči sok od 1 cvekle, 1 šargarepe i 1 jabuke: (RECEPT)

14.02.2019
Tekst članka

Mršate, a telo vam jača, bolesti vas zaobilaze. Da li postoji jači razlgo da već danas sebi napravite ovaj sok?

Šta dobijate kad zajedno izmešate sok od cveklešargarepe jabuke?

Ništa manje nego čarobni napitak koji je stekao svetsku slavu zbog svojih neverovatnih dobrobiti na zdravlje. Prvi put počeo je da se upotrebljava unutar tradicionalne kineske medicine u lečenju raka pluća i raznih drugih bolesti.

Potrebno je spomenuti iRudolfa Brojsa, alternativnog lekara iz Austrije koji je ceo svoj život posvetio pronalaženjunajboljeg prirodnog leka protiv karcinoma. Došao je do zaključka da zloćudne tumorske ćelijemogu preživeti samo uz pomoć tvrde hrane. Osmislio je terapiju u trajanju od 42 dana tokom koje pacijent sme u svoj organizam unositi samo čajeve i poseban sok od povrća, čiji je glavni sastojak cvekla. Uz pomoć ove metode izlečio je preko 45.000 ljudi od raka i drugih neizlečivih bolesti.

Od skromnog voća i povrća do super leka

Ovaj jednostavni napitak čudotvorna svojstva duguje prisustvu dve skromne vrste povrća i jedne vrste voća. Njihova lekovita svojstva mnogima od vas već su dobro poznata.

Jabuka obiluje vitaminima A, B grupe, C, E i K, te mineralima cinkom, magnezijumom, kalijumom, fosforom, kalcijumom, natrijumom i gvožđem. Zahvaljujući visokom udelu ugljenih hidrata, posebno fruktoze i glukoze, jabuka opskrbljuje organizam energijom i sprečava umor. Zbog visokog sadržaja vitamina C i antioksidanata, jabuka ima snažno imunostimulirajuće delovanje. Vrlo je efikasna u borbi protiv virusa, bakterija i slobodnih radikala, podstiče mršavljenje stimuliše probavu.

Šargarepa je poznata po vitaminima A, B, C, E i K. Sadrži minerale kalcijum, magnezijum, kalijum i selen. Prirodno je sredstvo koje čuva vid, smanjuje rizik od moždanog udara i ima snažno antikancerogeno dejstvo.

Cvekla obiluje vitaminima A, C i B te gvožđem, bakrom, magnezijumom i kalijumom. Poznata je zbog svog blagotvornog uticaja na srce, krvne sudove, jetru i ceo probavni sistem, te kao prirodno sredstvo koje štiti od raka.

Članak indeksiran 21.10.2021. Zadnji put osvježen 21.10.2021.

Ocijenjeno u analizi