ŠTA ZNAČI ZAKON: Vakcinišite decu ili će Centar za socijalni rad – SLEDE KAZNE ILI ODUZIMANJE

Izvor/medij: Inforadar
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Lažne vijesti o “oduzimanju djece”: Prikupljanje klikova prepadanjem roditelja

Ministar zdravlja je naveo da u slučaju pojave epidemije zarazne bolesti, može se odrediti i preporučena ili obavezna vanredna imunizacija protiv te zarazne bolesti za SVA LICA, odnosno za određene kategorije lica, ako se utvrdi opasnost od prenošenja te zarazne bolesti, kao i u slučaju unošenja u zemlju određene zarazne bolesti, u skladu sa planovima za odstranjivanje i održavanje statusa iskorenjivanja određenih zaraznih bolesti, naveo je ministar Lončar .

Ubrzano su se donele izmene zakona o zaštiti građana od zaraznih bolesti i po svemu sudeći vakcinacija će biti obavezna mera, čije će odbijanje biti kažnjivo zakonom, a ministarstvo ZoraneMihajlović će igrati veoma važnu ulogu u primoravanju građana da vakcinišu svoju decu.

Centri za socijalni rad već sada pozivaju roditelje čija deca ne poštuju propisane mere i u školama ne nose zaštitne maske, a njihova uloga će biti još veća čim krene obavezna vakcinacija.

 Centri za socijalni rad će pozivati svakog roditelja koji odbije da vakciniše svoje dete i davaće mu rok u kome mora da obavi vakcinaciju deteta.

Loading...

 Ukoliko roditelj i pored ostavljenog roka ne bude vakcinisao dete radnici centra za socijalni rad će odvesti dete na vakcinaciju, a roditeljima će biti podneta krivična prijava.

 Ukoliko se roditelji budu pobunili protiv mere „prisilne vakcinacije“ i budu pružali verbalni ili fizički otpor, deca će im biti oduzeta po hitnom postupku i data u hraniteljsku porodicu. 

 Iz CZSC imaju jasnu poruku, vakcinacija dece protiv covida je obavezna i o tome nema razgovora, zato bolje vakcinišite svoju decu na vreme, da vam ih mi ne bi vakcinisao CZSR.

Članak indeksiran 05. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me