Stevandić: Odluka CIK-a neodrživa, riječ o paraobavještajnoj igri

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS pristrasno o zabrani učešća na izborima za Ujedinjenu Srpsku

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas Srni da je neprihvatljiva i neodrživa odluka Centralne izborne komisije BiH o poništavanju ovjere za učešće na izborima ove stranke i da će zbog toga biti upućena žalba Sudu BiH.

- Sve je to paraobavještajna igra i rađeno je po nalogu DF-a i SDA. Odluka je neodrživa i sve će biti veoma brzo pravno razjašnjeno. Članovi CIK-a ne znaju da sprovode izbore i stvaranjem afera pokušavaju da skrenu pažnju sa svoje nesposobnosti - rekao je Stevandić.

On je istakao da je član CIK-a BiH Suad Arnautović pokazao da pripada paraobavještajnoj agenturi i da je sve rađeno po njihovom nalogu.

- Ovdje je riječ o paraobavještajnim strukturama koje preuzimaju i pravosudnu nadležnost, jer nigdje ne postoji pravosudna odluka o nekom govoru mržnje, kao ni odluka ombudsmana za ljudska prava. Postoji samo paraobavještajna struktura koja djeluje na CIK i postavlja se pitanje da li se direktor OBA Osman Mehmedagić-Osmica sveti zbog svoje diplome ili se sveti SDA - dodao je Stevandić.

On smatra da DF, Mehmedagić i SDA pokušavaju da zavedu neku vrstu boljševičkog sistema u BiH.

- Riječ je o diskriminaciji jednog naroda i njegovih legitimnih političkih predstavnika, što je neodrživo - rekao je Stevandić.

CIK BiH je poništio ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske i Stevandića kaznila sa 10.000 KM.

 

Članak indeksiran 16. 10. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 sedmice
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me