Raskrinkavanje.ba

Alo → STIGLA VEST IZ PRIŠTINE Amerikanci nam presudili! Imamo još godinu dana!

31.08.2019
Tekst članka

U toku je prljava igra Sjedinjenih američkih država.

"Imenovanje Metjua Palmera za specijalnog izaslanika za Balkan podrazumeva direktno učešće SAD-a u dijalogu sa Srbijom i, najverovatnije, insistiranje da se ovaj posao okonča 2020. godine uz obostrano priznanje. Nova vlada bi trebalo da bude spremna da se odmah suoči sa ovom inicijativom.“, kazao je politički analitičar iz Prištine i aktivista civilnog društva Agon Maljići, prenosi Gazetaexpress.

Pročitajte još:

 NEMANJA JOKSIMOVIĆ MUČKI NAPADNUT! Dohvatili ga na Trgu Republike! Čovek jedva priča, gurali ga i vukli! Horor na ulicama Beograda!

 GORI NA TRGU REPUBLIKE! Dim se širi centrom grada, napadnuti i novinari!

 AMERIKA INTERVENISALA! Udarac na dijalog Beograda i Prištine! Šef srpske diplomatije se obratio narodu!

 

Prištinski mediji izveštavali su da je veliki pritisak Pompeo vršio na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tokom njegove nedavne posete Vašingtonu.

Aleksandar Vučić i Metju Palmer

Aleksandar Vučić i Metju Palmer, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Govorilo se da je Pompeo tražio priznanje Kosova sa konačnim sporazumom, postavljajući leto 2020. kao krajnji rok za postizanje sporazuma.

 

 

ÈB; // ]]>

U međuvremenu, na osnovu svih dešavanja i u Prištini i u Beogradu, očekuje se da će dijalog početi krajem decembra ili početkom januara 2020. godine.

Kako smatra Maljići, oni koji će preuzeti vlast posle 6. oktobra, osim ekonomskih i socijalnih problema Kosova, takođe će se suočiti sa problematičnim pitanjem dijaloga sa Srbijom, te kako on navodi, nova vlast mora biti spremna da se ozbiljno pozabavi tim problemom.

AMERIKA INTERVENISALA! Udarac na dijalog Beograda i Prištine! Šef srpske diplomatije se obratio narodu!

Kosovo

Kosovo, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Članak indeksiran 05.09.2019. Zadnji put osvježen 06.09.2019.

Ocijenjeno u analizi