Stigle maske koje UBIJAJU VIRUS! Cena im je oko 5 evra

Izvor/medij: Objektiv.rs
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Nema dokaza da medicinske maske s bakar-oksidom pružaju bolju zaštitu od koronavirusa nego obične

Kažu kako će se cena, zavisno od veličine narudžbina, verovatno menjati u budućnosti

Maske izraelskog proizvođača izgledom ne odudaraju od hirurških jednokratnih maski. No u materijal su inkorporirali bakar-oksid s antivirusnim i antibakterijskim svojstvima.

„Maske su od danas u distribuciji i uskoro bi trebalo da biti dostupne u apotekama. Pojedinačna cena je oko 40 kuna (oko 5 evra) i nabavili smo 128.000 komada u ovoj pošiljci, no to je tek prva u nizu. Očekujemo još narudžbina, posebno jer su nam se već javili iz Srbije, Mađarske, Austrije i Švajcarke da su zainteresirani za kupovinu“, pojašnjavaju iz kompanije „Rinigard“ koja je uvoznik za ove maske, prenosi 24 sata.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kažu kako će se cena, zavisno od veličine narudžbina, verovatno menjati u budućnosti.

Maska se izgledom ne razlikuje od klasičnih hirurških maski za lice, no prilikom izrade u materijal su inkorporirali bakar-oksid s antivirusnim i antibakterijskim svojstvima.

Maska se može koristiti višekratno, dok se fizički ne uništi, ne polije vodom ili se značajno ne zaprlja. Uz svakodnevno nošenje može se koristiti i do mesec dana. Maska se u kontinuitetu može nositi do tri sata, a potom je treba skinuti, odložiti na ravnu površinu i ostaviti 40 minuta kako bi svojstva materijala neutralizovala patogene.

Izraelski naučnici koji su je osmislili razvili su je na temelju tehnologije za izradu zavoja i druge vojne opreme, a specifičnost maske leži u činjenici kako se njena delotvornost ne smanjuje s vremenom. Koriste lekarima, ali i svim ljudima koji žele da se zaštitite od virusa korona.

Izvor: 24sata.hr

Članak indeksiran 03. 09. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me