STIGLE TUŽNE VIJESTI O MIROSLAVU ILIĆU: Srpski mediji OVO UPRAVO OBJAVILI

Izvor/medij: Savjeti za deset
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: “Tužnim vijestima” ponovo do klikova

Jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike u regionu, Miroslav Ilić je prema pisanju Skandal-a prije desetak dana doživio predinfarktno stanje, a sam pjevač i njegova porodica se nisu u medijima oglašavali po ovom pitanju.

Miroslav je poznat pod nadimkom Slavuj iz Mrčajevaca a njegove pjesme znaju čak i oni koji ne slušaju ovu vrstu muzike jer su obavezne na svim proslavama. Njegova karijera je jedna od najdugovječnijih na estradnoj sceni a njegovi hitovi od prije 40 godina su jednako slušani i popularni kao i oni koje je nedavno snimio. Miroslav Ilić spada u zlatnu generaciju jugoslovenskih pjevača rame uz rame sa pokojnim Šabanom Šaulićem, Tozovcem, Sinanom Sakićem, Halidom Bešlićem, Dobrivojem Topalovićem, Verom Matović, Zoricom Brunclik i još nekolicinom njih.

Tada je narodna muzika doživjela svoj procvat i imala je najkvalitetnije pjesme sa odličnim tekstovima. Miroslav je do prije nekoliko godina bio čovjek za kojeg se nije vezao niti jedan skandal i svii su ga smatrali velikim gospodinom. Onda je u javnost procurila priča o njegovom vanbračnom sinu kojeg on ne želi da prizna i već duže vrijeme se sudi sa njegovom majkom. Njen sin je već odrastao čovjek i ona tvrdi da ne žele od Miroslava nikakav novac nego samo da prizna da je on otac, što Miroslav odbija i sve se pretvorilo u jedan veliki medijski cirkus.

Problemi oko ovoga kao i smrt njemu bliskih ljudi kao što je Dobrivoje i Bora Drljača je doveo do toga da je Miroslav počeo da osjeća i zdravstvene probleme i u srpskim mediijima su se pojavili napisi o tome da je imao predinfarktno stanje i da je upućen kući na strogo mirovanje.

Članak indeksiran 10. 11. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me