СТИВЕН ХОКИНГ ШОКИРАО СВЕТ: Мутирани вируси у вакцинама су претња, могу да униште човечанство

Izvor/medij: Intermagazin
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Lažna vijest
Raskrinkano u: Stephen Hawking nije rekao da su vakcine prijetnja čovječanstvu

Стивен Хокинг је рекао новинарима да верује да вакцинација представља претњу за постојање човечанства у блиској будућности.

Говорећи за Радио Тимес пре свог предавања на ББЦ, професор Хокинг је рекао: “Суочавамо се са низом претњи: нуклеарни рат, глобално загревање и генетски модификовани вируси.“

Чињеница да су генетски модификовани вируси рангирани међу вероватноћама попут нуклеарног рата, од стране једног од најбистријих појединаца на свету, би требала да буде веома алармантна. Израз “генетски модификовани вируси“ обухвата различите ствари. Поред могућности да се неки од најтежих вируса у историји трансформишу у оружје за масовно уништење, постоји такоше и све веће присуство генетски модификованих сојева вируса у вакцији. Они могу такође представљати разлог за забринутост.

Многе од данашњих најчешћих вакцина садрже генетски модификоване вирусе, или ослабљене верзије оригиналног вируса. Навотно, ове “ослабљене особине“ би требало да су довољно лаке за тело да се избори против њих, али постоји један кључан фактор који многи заборављају: вируси мутирају. Иако су ове особине измењене, они су још увек у стању да постану нешто снажније и штетније. Вакцине су, на овај начин, потенцијални вектор болести или других стања.

Вакцине против дечије парализе (полио вакцине) су најбољи пример тога шта се може десити када вакцина крене наопако. Не-полио акутна флакцидна парализа (НПАФП) је стање које је постало широко распрострањен проблем у Индији након масовне вакцинације против дечије парализе.

Сматра се да је болест заправо гора од саме дечије парализе. Натурал Неwс су известиле да “Тхе Индиан Јоурнал оф Медицал Етхицс (ИЈМЕ) објашњава да, клинички, НПАФП се не разликује од дечије парализе. Међутим, према речима Канцеларије медицинске и научне правде (ОМСЈ), НПАФП је дупло смртоностнија од дечије парализе, а још није ни био проблем у Индији пре представљања масовних кампања вакцине против дечије парализе.“

Индијски национални пројекат за полио надзор је такође утврдио да је број случајева НПАФП порастао директно у односу на повећање полио вакцинације. Ово удружење указује на то да се НПАФП јавља као нуспојава полио вакцине. И наравно, НПАФП није једино стање повезано са полио вакцинама.

Друго стање које карактеришу паралитички симптоми слични или идентични онима изазваним дивљим типом дечије парализе, такође се показују након примене полио вакцине. Ово стање је познато као полио парализа повезана са вакцином, или ВАПП. Натурал Неwс су известиле:

“Изгледа да је индијска кампања полио вакцина индуковала нову епидемију много лошијег типа полио парализе, која је још опаснија онего прва. И на основу бројки, укупна стопа посебно НПАФП је сада 12 пута већа у Индији, пратећи кампању полио вакцина, са енким деловима земље где је су пријављене стопе и до 35 пута веће.“

ХПВ вакцина Гардасил је такође била повезана са огромним негативним ефектима, далеко горим од болести за чије је спречавање наводно направљена. Гардасил је четворовалентан хумани папилома вирус рекомбинантне вакцине која садржи – погодили сте – генетски модификован вирус.

А ипак, студија спроведена од стране Јоурнал оф тхе Америцан Медицал Ассоциатион је открила да је вакцина неочекивано изазвала епизоде падања у несвест и крвне угрушке опасне по живот, као додатак осталим стањима попут Гијен-Бареовог синдрома – где имуни систем организма напада периферни нервни систем и изазива парализу. Оно што највише забрињава је то да је у изјави достављеној медијима, саопштено да се многи од ових нежелених ефеката јављају несразмерно; другим речима, ефекти као што су згрушавање крви и несвестица су се јављали више него што би требало.

Поред забринутости око ефеката које вакцине већ имају, постоји још један велики ризик који представљају генетски модификовани вируси. Видите, упркос егу модерне науке и биотехнологије, ми једноставно не можемо предвидети са сигурношћу шта ће ови модификовани вируси постати.

Мутација модификованих вируса може да буде веома штетна, а може чак и довести до избијања нових болести – као у Индији. Док произвођачи вакцина желе да верују да су мислили на све, број људи који су већ оштећени показује да они очигледно не знају све оно што мисле да раде.

(Wебтрибуне.рс)

Članak indeksiran 25. 06. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me