Raskrinkavanje.ba

Facebook profili i stranice → Stoja Abaza: Grafen oksid i telefon

27.07.2021
Tekst članka

Ponašanje homogenizovanih derivata grafena (grafen-oksida - GO ili redukovanog grafen-oksida - rGO) u elektromagnetom polju signala (aktivna dvosmerna digitalna transmisija)...

E, sad... Ako se ovako (re)aktivno ponašaju derivati grafena (čija je hexa-ugljenična atomska mreža daleko neuređenija i slabija od grafena, a sve zarad smanjivanja troškova produkcije), koji nemaju konduktivna svojstva kao grafen (jer se sa defektnošću hemijske strukture gubi i polarizovanost, samim tim i elektromagnetna konduktivnost, tj. provodljivost), možete li zamisliti kako se ponaša neki od alotropa (oblika) čistog (hemijski neizmenjenog i strukturno neoslabljenog) grafena?

Hm... Da malo uprostim... Ovo ponašanje derivata (koje vidite) ne bi bilo ovako haotično. Naprotiv - grafen bi se ponašao skladno (harmonično) signalu. Praktično, videli biste "materijalizaciju" signala, odnosno - nešto nevidljivo (kao što je elektromagnetno polje i promene na njemu) postalo bi vidljivo (uočljivo).

Ali, zbog istih tih svojstava grafena (da se njegove čestice precizno struktuišu prema elektromagnetnom polju u kom se nalaze), grafen je idealan materijal za gradnju (struktuisanje) pomoću istog tog EM polja. Dakle, precizno kontrolisanim EM signalom na daljinu možete da gradite strukture od grafena.

E, sad... Sigurno nećete moći izgraditi toster na daljinu, ali... Neke nanometarske strukture (mikrobote, nanobote...) je itekako moguće izraditi. A to znači da je grafensku prašinu (od nano-ljuspica, nano-tuba...) potrebno samo postaviti na određeno mesto (npr. ubrizgati sa "bockom" u telo) i izložiti je uređenom (predefinisanom) signalu. I, ćiribu-ćiriba, eto vama robo-ta! - Promene EM polja u tom signalu izgradiće to što ste zamislili (mini-bote, nano-bote...), kojim možete upravljati na istom tom principu.

Naučna fantastika, budućnost...? Razmislite još jednom! Ja bih rekao NAUČNA REALNOST, SADAŠNJOST... Doduše, jako skupa i nedostupna (tajna) tehnologija (zbog uređaja koji emituje takav signal), ali...

Članak indeksiran 11.08.2021. Zadnji put osvježen 11.08.2021.

Ocijenjeno u analizi