Raskrinkavanje.ba

072 Info → STRAVIČNO U ZENICI: Učenik u školu donio bombu, dao šokantno objašnjene: Bilo mi cool!

06.05.2023
Tekst članka

Šokantan slučaj dogodio se u Osnovnoj školi “Mak Dizdar” u Zenici, kada je učenik 4. razreda ove škole donio u školu bombu, saznaje “072info”.

Kako saznajemo; radi se o 14-godišnjem učeniku romske nacionalnosti, a koji je, navodno, bombu dobio od rođaka.

-Došli su njegovi rođaci na Crkvičko brdo, valjda i pucali iz plinskog pištolja. On je rekao kako mu je to bilo cool, a od njih je, navodno, dobio i bombu koju je donio u školu – priča naš izvor. 

Zbog ovog incidenta intervenisala je i policija, a nije poznato šta je na kraju utvrđeno; da li se radi o plastičnoj ili pravoj bombi.

-On nije znao ili želio kazati je li prava ili plastična bomba te zna li razliku između obične i prave bombe. Istog dana je isključen iz škole – dodaje izvor za “072info”. 

Posebno zabrinjava činjenica kako je ovaj slučaj zabilježen prije stravičnog slučaja u Srbiji, kada je dječak Kosta Kecmanović upao u školu i ubio devet osoba. Najprije je ubio portira škole Dragana Vlahovića, a zatim krenuo po hodniku da puca.

Ostaje nejasno zbog čega su nadležni prešutjeli ovaj slučaj, umjesto da su upozorili i druge obrazovne ustanove i tako spriječili da se nešto slično ponovi u nekoj drugoj školi. Srećom, ovaj slučaj nije završio tragično. 

Članak indeksiran 01.06.2023. Zadnji put osvježen 02.06.2023.

Ocijenjeno u analizi