SUD NAREDIO FDA DA OBJAVI PODATKE O PFIZER COVID “VAKCINAMA”: SAMO U PRVIH 90 DANA BILO JE DESET HILJADA PRIJAVLJENIH NEŽELJENIH REAKCIJA, UKLJUČUJUĆI PREKO 1200 SMRTNIH?!!!

Izvor/medij: Pravo i pravda
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: Manipulativna tumačenja podataka o prijavljenim smrtima nakon primanja Pfizer vakcine

Sud je naredio FDA da se pridržava FOIA i objavi informacije o vakcini Pfizer – prva serija dokumenata pokazuje preko 1.200 smrtnih slučajeva od vakcine U PRVIH 90 DANA

Uprava za hranu i lijekove (FDA) objavila je prvu seriju dokumenata vezanih za Pfizerovu vakcinu protiv Covid-19 nakon što je savezni sudac naredio da se moraju povinovati velikom zahtjevu Zakona o slobodi informacija (FOIA) koji je podnijela vladina grupa za odgovornost tzv. Javno zdravstvo i medicinski stručnjaci za transparentnost .

Uvažena grupa od više od 30 profesora i naučnika zamolila je saveznu vladu da podijeli sve podatke koji su uticali na ishitrenu odluku agencije da Pfizerovoj eksperimentalnoj mRNA vakcini da odobrenje za hitnu upotrebu (EUA) – što predstavlja skup od preko 329.000 dokumenata.

U besramnom pokušaju da zakopa informacije, FDA je osporila zahtjev FOIA na sudu. Nakon što je agenciji rečeno da mora predati dokumente, advokati Ministarstva pravde koji predstavljaju FDA zatražili su od saveznog sudiju da im dozvoli nezamislivih 55 godina za obradu zahtjeva, rekavši da će moći objaviti samo 500 stranica mjesečno.

Drugim riječima, Elon će stići na Mars prije nego što dokumenti budu u potpunosti objavljeni - 2076. godine.

Prijedlog koji je također podnio iste grupe lekara i naučnika trenutno čeka u federalnom sudu da će prisiliti FDA da ubrza procesuiranje i oslobađanje tih dokumenata.

U međuvremenu, FDA još uvijek mora ispoštovati prvobitnu naredbu kako bi počela predavati dokumente. Eto, prvo izdanje je bomba.

Prema zvaničnom Pfizerovom dokumentu pod nazivom Kumulativna analiza izvještaja o neželjenim događajima nakon odobrenja , u samo prvih 90 dana od uvođenja vakcine u skladu sa EUA FDA – od 1. decembra. 2020. – 28. februar 2021. – bilo je DESET HILJADA prijavljenih neželjenih reakcija, uključujući PREKO 1200 SMRTNIH. 

Izvještaj je uključivao samo štetne događaje na vakcinu koje su istraživači smatrali "ozbiljnim slučajevima", a bilo je još na hiljade podnesaka koji su izostavljeni iz ovih podataka.

Svi slučajevi koji se smatraju "neozbiljnim" biće obrađeni u roku od 90 dana, ali ovaj izveštaj je objavljen pre nego što je prošlo 90 dana od kada je Pfizerova vakcina bila dostupna.

„Zbog velikog broja spontanih izveštaja o neželjenim događajima primljenih za proizvod, licencno odobrenje za upotrebu je dalo prioritet obradi ozbiljnih slučajeva, kako bi se ispoštovali ubrzani rokovi regulatornog izveštavanja i osigurao da su ovi izveštaji dostupni za aktivnosti otkrivanja signala i evaluacije.

Neozbiljni predmeti se obrađuju u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 90 dana od prijema. Pfizer je također poduzeo višestruke radnje kako bi pomogao u ublažavanju velikog porasta prijava neželjenih događaja.”

Sveukupno , izvještaj navodi da je bilo ukupno 42.086 prijava slučajeva pojedinaca koji su imali neželjenu reakciju na Pfizerovu vakcinu širom svijeta, a najveći broj (13.739) dolazi iz Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva (13.404).

Prema dokumentima, žene (29.914) su imale preko 3 puta veće šanse da dožive reakciju od muškaraca (9.182). Ukupno 1223 osobe imale su smrtonosnu reakciju na eksperimentalnu Pfizer vakcinu.

Kako FDA nije odmah povukla eksperimentalni ubod iz prometa? A kamoli dodijeliti višestruka proširenja EUA Pfizer-u dok radi s lažnim Bidenovim režimom da gurne iglu u ruku svakog pojedinog Amerikanca.

U dokumentu je također jasno da podaci uključuju samo "zabilježene štetne događaje", za koje čak i autor priznaje da su vjerovatno samo dio pravog broja neželjenih reakcija koje su se dogodile. 

Opet, imajte na umu da je ovo u prvih 90 dana od dostupnosti Pfizer jab-a. 

Iz Pfizer dokumenta:
 

“ Izvještaji se podnose dobrovoljno, a veličina manjih prijava nije poznata .

Neki od faktora koji mogu uticati na to da li se događaj prijavljuje uključuju: vremensko razdoblje od stavljanja lijeka na tržište, tržišni udio lijeka, publicitet o lijeku ili AE, ozbiljnost reakcije, regulatorne mjere, svijest zdravstvenih radnika i potrošača o štetnim posljedicama. izvještavanje o drogama i sudski spor.”

Pfizerov “povjerljivi” pregled neželjenih reakcija na vakcinu Covid-19 završava se sa hiljadama stanja koja su od “posebnog interesa” i koja bi se mogla razviti nakon eksperimentalnog uboda. Lista otkucana sa jednim razmakom nastavlja se na zapanjujućih 9 stranica.

Ipak, nekako se u radu zaključuje da je „pregled dostupnih podataka“ bio dovoljno dobar i da je pokazao „povoljan odnos koristi i rizika“ za vakcinu koja je požurila.

Kakav je odnos koristi i rizika kod virusa koji ima stopu oporavka od 99,9%? Prednost je – barem za Pfizer – jasna; Nije važno koliko je inače zdravih života izgubljeno – oni KEŠIRAJU iznosu od 1.000 USD U SEKUNDI sa predviđenim profitom od 36 MILIJARDA ove godine samo od vakcine – to je kriminalno. 

Kompletan dokument možete pronaći ovdje .

FDA se jasno složila sa Pfizerom, produživši EUA uprkos velikom broju smrtnih slučajeva i ozbiljnim reakcijama u kratkom vremenskom periodu kada je Pfizerov ubod bio dostupan.

Šta još kriju?

Članak indeksiran 14. 01. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 sedmice
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me