Sukob usred snimanja filma “Košare”, iza svega stoji NATO?

Izvor/medij: Webtribune
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Put agencijske vijesti: Ljuti reditelj, odmetnuti producenti, monarhisti i - NATO

POKS (Pokret obnove kraljevine Srbije) ocenio da sukob producenata, reditelja i scenariste filma “Košare”, usred snimanja filma, predstavlja pokušaj NATO lobista da menjaju istoriju.

 

U tome kažu, podržavaju stav komandanta odbrane Košara 1999. godine, pukovnika u penziji Ljubinka Ðurkovića, koji je, podsećaju, kao nestranačka ličnost, bio prvi na listi koalicije Za kraljevinu Srbiju na nedavno održanim parlamentarnim izborima.

Predsednik POKS Žika Gojković istakao je da film “Košare” nije običan film, već mora biti na filmskom platnu ovekovačena slava heroja Košara i putokaz za buduće generacije kako se voli i brani otadžbina.

Profile photo, opens profile page on Twitter in a new tab

Webtribune.rs

@WebtribuneRs

 

MARKOVIĆ PONOVO POTKAČIO KUSTURICU: “Vučić će mu dati taj projekat za određene zasluge režimu”

MARKOVIĆ PONOVO POTKAČIO KUSTURICU: “Vučić će mu dati taj projekat za određene zasluge režimu”

Reditelj Goran Marković izjavio je danas da je uputio otvoreno pismo režiseru Emiru Kusturici zbog izgradnje spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu zato što je on bio jedini član žirija za izgradnju sta

webtribune.rs

8:08 PM · Aug 23, 2020

 

 

 

See Webtribune.rs’s other Tweets

“Duže od 20 godina čekamo ovu priliku, a sukob filmske ekipe i prekid snimanja, već baca senku na ovo istorijski važno delo naše kinematografije. ”Košare” će biti poput udžbenika istorije Srbije, i država mora da zaustavi sve pokušaje da se heroji i bitka omalovaže i obesmisle”, rekao je Gojković, a navodi se u saopštenju POKS-a.

Inače, na snimanju filma “Košare” nenadano su iskrsli problemi u odnosima reditelja i producenata, koji bi mogli biti rešeni posredovanjem Filmskog centra Srbije između producenta filma i reditelja Balše Ðoga.

Rasprava je počela kada je Ðogo na svom profilu na Fejsbuku objavio da mu je od producenata stigao “ultimativni zahtev da promeni scenario i učini ga ‘lakšim’ da mogu da se snime i film i serija za četiri-pet dana po epizodi”, na šta on, kako je rekao, nije želeo da pristane, a producenti Nemanja Mičić i Vladan Anđelković su na to odgovorili da su odlučili da prekinu dalju saradnju sa Ðogom i najavili da će predstaviti novog reditelja.

(Tanjug)

Članak indeksiran 27. 08. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me