Raskrinkavanje.ba

Narod.hr → Suosnivač Greenpeacea raskrinkava ovu organizaciju: Oteli su ju ljevičarski aktivisti u tandemu s globalnim agencijama

09.10.2022
Tekst članka

Jedan od suosnivača Greenpeacea rekao je da je napustio tu organizaciju nakon što su je “oteli” ljevičarski politički aktivisti. Kritizirao je pokret za zaštitu okoliša zbog guranja “straha i krivnje” u svrhu stjecanja “moći i kontrole”, navodi se u intervjuu koji je objavio The Epoch Times.

Patrick Moore, koji je sudjelovao u osnivanju Greenpeacea 1971. godine, pridružio se 1100 znanstvenika i stručnjaka u potpisivanju Svjetske klimatske deklaracije (WCD) kojom se potvrđuje da ne postoji “klimatsko izvanredno stanje”, rekao je da je odlučio napustiti globalnu organizaciju 15 godina kasnije jer su ljevičarski “politički aktivisti u Sjevernoj Americi i Europi promijenili Greenpeace iz znanstveno utemeljene organizacije u političku organizaciju za prikupljanje sredstava.”

Prema Mooreu, ekološki se pokret pretvorio u “više politički nego ekološki”, onaj koji je “prvenstveno usredotočen na stvaranje narativa, priča koje su osmišljene da usade strah i krivnju u javnost kako bi im javnost poslala novac .”

>Prof. Vrček o Deklaraciji o klimi: ”Ovaj klimatski narativ je apsurdan!”

Moore koji je doktorirao ekologiju na Sveučilištu British Columbia 1974. i koji ima počasni doktorat znanosti na Državnom sveučilištu Sjeverne Karoline 2005., objasnio je da aktivisti unutar ekološkog pokreta rade u tandemu s globalnim agencijama poput UN-a i Svjetskog ekonomskog foruma na promicanju ”krize klime”, javlja Life site.

Međuvladin panel o klimatskim promjenama (IPCC), koji je u svom izvješću za 2022. upozorio da će svijet pretrpjeti ekološku katastrofu u sljedeća dva desetljeća ako se emisije ugljičnog dioksida drastično ne smanje, Moore je nazvao političkom, a ne znanstvenom organizacijom.

>Prof. Vrček: Što povezuje pandemiju i klimatski poremećaj?

”Tjeraju ljude da misle da će svijetu doći kraj ako ne osakatimo našu civilizaciju i uništimo naše gospodarstvo”

“IPCC angažira znanstvenike da im pruže ‘informacije’ koje podupiru narativ o ‘krizi klime”, rekao je. ”Njihove kampanje protiv fosilnih goriva, nuklearne energije, CO2, plastike itd. pogrešne su i osmišljene da natjeraju ljude da misle da će svijetu doći kraj ako ne osakatimo našu civilizaciju i uništimo naše gospodarstvo. Sada imaju negativan utjecaj na budućnost okoliša i ljudsku civilizaciju.”

Moore je također istaknuo izrazito antiljudski naglasak koji je definirao modernu ljevičarsku klimatsku ideologiju i njezinu popratnu priču o prenaseljenosti, temu koju su primijetili i drugi kritičari, uključujući autora 12 pravila za život Jordana Petersona.

 

Članak indeksiran 24.11.2022. Zadnji put osvježen 24.11.2022.

Ocijenjeno u analizi