SUSPENZIJA ZA BANJALUČANE: UEFA izbacila Borac iz evropskih takmičenja

Izvor/medij: BLink
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Zvanični protiv anonimnih izvora: Da li je UEFA izbacila FK Borac Banja Luka iz takmičenja?

Veliki udarac za "crveno-plave".

Fudbalski klub Borac iz Banjaluke kažnjen je od strane UEFA sa tri godine neigranja u evropskim takmičenjima, zbog neisplaćenih dugova i kašnjenja plata.

FK Borac se nalazi među 11 klubova koje je UEFA žestoko kaznila izbacivanjem iz Evrope.

Zbog neisplaćenih finansijskih obaveza i kašnjenja većeg od 90 dana klubovima je nametnuto isključenje učestvovanja u UEFA evropskim takmičenjima za koje bi se inače kvalifikovali u naredne tri sezone, odnosno sezone 2024/25, 2025/26 i 2026/27. Dakle, u slučaju da u tekućoj sezoni osiguraju izlazak na evropsku scenu Banjalučani će moći da igraju predstojeće jeseni, ali će potpom tri sezonee morati da pauziraju. Nema sumnje da je ovo veliki udarac za “crveno-plave” kojima je jedan od strateških ciljeva stalno učešće u evro kupovima, prenosi Srpskainfo.

U odluci UEFA stoji da je njeno tijelo za finansijsku kontrolu klubova završilo prvu procjenu sloventnosti prema pooštrenim pravilima za licenciranje i da je u tri navrata kontrolisala svaki kažnjeni klub. Ne navodi se da li Banjalučani imaju pravo na žalbu, ali stoji da će Borac morati da plati i 10.000 evra kazne.

Uz Borac, su suspendovani Aris, Astana, Kluž, Florijana, Konjaspor, Petropavlosk, Olimpija Ljubljana, Osijek, Rijeka i Valmiera.

Članak indeksiran 10. 03. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me