Raskrinkavanje.ba

Kanal 6 → Sve Što Trebate Znati Prije Dolaska Na Vlašić

29.12.2020
Tekst članka

Vlašić je odavno prepoznat kao vrhunska novogodišnja destinacija koja svake godine okupi brojne posjetitelje iz svih krajeva svijeta. Dok su se prethodnih godina prvo kreirali brojni sadržaji koji su turistima nudili poseban ugođaj, ove godine zbog pandemije koronavirusa poseban fokus je bio na izradi Internog Covid-19 protokola. Uz dosta izmijenjene okolnosti, bez nastupa regionalnih zvijezda, počela je zimska turistička sezona. Prva covid safe destinacija već proteklog vikenda primila je prve ovogodišnje skijaše a interes za dolazak tokom zime na ovu ljepoticu u Srednjoj Bosni pokazali su mnogi. 

Iako zbog mjera koje su trenutno na snazi nema dočeka Nove godine na otvorenom, svi kapaciteti su popunjeni. Detaljnije o zimskoj sezoni, Novoj godini i ponudi direktor turističke agencije „Santours“ Travnik Samer Dolovac.

Vlašić je prirodni generator zdravog zraka i ‘besplatan wellness centar’ na otvorenom. Podjetimo da na Vlašić možete doći dvjema tranzitim cestama :Turbe-Babanovac i Galica- Babanovac koja se preporučuje samo ljeti. Ski staze se svakodnevno uređuju i pripremaju i sistemom za dodatno zasnježavanje.

Radno vrijeme skijališta u toku dana je u periodu od 09 do 16 sati, a noćno skijanje predviđeno je za srijedu, petak i subotu u terminu od 18:30 do 21 i 30 sati. Ukoliko ne posjedujete ski opremu, na skijalištu je moguće iznajmiti sve što vam je potrebno.

Pogodnost ski- centra Vlašić je i u tome što je na skijalište moguće pristupiti direktno iz hotela, pansiona ili vikendice bez dodatnih vožnji automobilom.

 

Članak indeksiran 27.01.2021. Zadnji put osvježen 27.01.2021.

Ocijenjeno u analizi