Raskrinkavanje.ba

Nulta tačka → SVE VESTI SVET Lažni snimci? Ukrajinka snimljena kako nosi nekoliko velikih ploča od “betona” nakon navodnog ruskog napada

25.07.2023
Tekst članka

Manastir Spaso-Preobraženski u Odesi, najveća pravoslavna crkva u Ukrajini, skoro je potpuno uništena nakon što je ranije ove nedelje pogođena projektilom.

Ukrajinski zvaničnici tvrde da je Rusija ispalila projektil na crkvu, dok Kremlj sugeriše da je ukrajinska protivvazdušna raketa otkazala i pala na zgradu.

Bez obzira na istinu, video koji prikazuje napore civila i hitnih službi za čišćenje na licu mesta postaje viralan nakon što je žena primećena kako jednom rukom podiže ogroman komad onoga što se čini da je beton.

 

Korisnik TikTok-a objasnio je da je većina ljudi ranije morala da pokupi komad betona i da je svako mogao da vidi da žena nosi nešto drugo, a ne teški građevinski materijal.

„Ako vas samo prisustvo nečemu takvom samo jednom u životu ne natera da počnete da ispitujete apsolutno sve što vidite na TV-u, onda za vas nema nade“, rekao je TikToker svojim pratiocima.

 

 

Nakon pregleda originalnog klipa vesti, koji se još uvek nalazi na YouTube kanalu Sky News, Infovors može potvrditi da je čudna pojava zapravo emitovana od strane medija.

 

Na snimku se može videti par žena kako skuplja iz ruševina sa jednom damom koja jednom rukom nosi pet ogromnih komada betona, a drugom dva komada u drugoj ruci.

Možda umesto da jure i hvataju nesrećne Ukrajince sa ulica i teraju ih da se bore na prvim linijama fronta sa Rusijom, Ukrajinci bi trebalo da angažuju neke od ovih super-jakih žena!

Sada je nejasno koje je materijale žena zgrabila ili zašto bi scena uopšte morala biti postavljena.

 

 

 

Čitav napad na crkvu liči na dezinformacije jer je ukrajinska vlada nedavno kritikovala nacionalnu pravoslavnu crkvu da je povezana sa Rusijom i strogo se obračunala sa crkvenim zvaničnicima i parohijanima širom zemlje.

Režim ukrajinskog marionetskog predsednika Vladimira Zelenskog čak je ove godine otišao i do otkazivanja pravoslavnog Božića.

 

 

Dakle, zašto bi Rusija napala grupu koja se trenutno svađa sa administracijom Zelenskog i koja navodno podržava ruske ratne napore?

Takođe je vredno napomenuti da je ceo zapadni medijski establišment opširno izveštavao o napadu i istakao jednu osobu koja je tragično preminula tokom bombardovanja, okrivljujući za to Rusiju bez potpunih dokaza.

U međuvremenu, mejnstrim mediji jedva pokrivaju hiljade ukrajinskih civila ubijenih i osakaćenih ilegalnim granatiranjem i minama koje je postavila korumpirana vojska Zelenskog.

Ukrajinci su samo pre nedelju dana ubili civilni par koji se vozio mostom koji povezuje Krim i Rusiju, ostavivši njihovu ćerku bez roditelja, i ubili su četrnaestogodišnju devojčicu u napadu dronom na civilnu zgradu.

Američki mediji bili su prinuđeni da priznaju da su u napadu na most poginula dva civila nakon što je ukrajinska vojska javno preuzela zasluge za bombardovanje, ali nisu priznali da je reč o ratnom zločinu niti kritikuju napad kao što to čine sa ruskim napadima.

Međutim, nijedan američki medij nije izveštavao o ukrajinskom ubistvu tinejdžerke.

Napadi na Krim su slični osmogodišnjim napadima na civilnu infrastrukturu u regionu Donbasa kada je Ukrajina koristila svoj koruptivni metod pokušavajući da povrati oblasti koje je ranije kontrolisala silom.

Naravno, ova politika samo čini ljude koji žive u ovim oblastima čvršćim protiv ukrajinske vlade i vojske.

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je u sredu Zapad da zatvara oči pred terorističkim napadima koje je počinila Ukrajina na ruskim teritorijama.

 

Nulta Tačka/InfoWars

Članak indeksiran 16.08.2023. Zadnji put osvježen 16.08.2023.

Ocijenjeno u analizi