Raskrinkavanje.ba

Republika.rs → SVE VIŠE LJUDI U SRBIJI STAVLJA ALUMINIJUMSKU FOLIJU ISPOD KREVETA: Kada čujete zbog čega, ODMAH ćete uraditi isto!

02.02.2024
Tekst članka

Već večeras uradite ovo i pomozite tako sebi.

Da li se i vi svake noći budite umorni, bez obzira na to koliko ste sati proveli u krevetu? Mogući razlog za to može biti loše zračenje podzemnih voda na mestu na kom spavate. Ovo je problem koji može negativno uticati na kvalitet vašeg sna i opšte blagostanje.

Razmeštaj nameštaja kao prva pomoć

Ključna mesta na kojima provodimo najviše vremena, kao što su krevet, radni sto, sofa i fotelja, mogu biti podložna lošem zračenju podzemnih voda. Međutim, najkritičnije mesto je svakako krevet, s obzirom na to da u njemu provodimo najviše vremena. Premda ponekad nije moguće pomeriti krevet, postoji jednostavan trik koji može pomoći u smanjenju štetnog zračenja.

Aluminijumska folija može pomoći da bolje spavate

Aluminijumska folija kao ideja

Jedan od saveta koji može pomoći u zaštiti od zračenja podzemnih voda jeste korišćenje aluminijumske folije. Blago zgužvanu alu-foliju u više slojeva stavite ispod kreveta sa sjajnom stranom okrenutom prema dole. Ovaj jednostavan postupak može delovati poput ogledala, reflektujući i smanjujući jačinu štetnog zračenja. Zanimljivo je da su se u prošlosti za istu svrhu koristile slama i trska, a istraživanja su pokazala da ovi materijali pružaju određenu zaštitu od zračenja podzemnih voda.

Ukoliko spavate na mestu sa lošim zračenjem podzemnih voda, postavljanje prostirke od slame ispod kreveta može dovesti do poboljšanja nakon nekoliko noći, prema navodima iz D&D, a prenosi "Jutarnji.hr".

Članak indeksiran 05.03.2024. Zadnji put osvježen 07.03.2024.

Ocijenjeno u analizi