SVEMU JEDNOM DOĐE KRAJ! DODIK U TEŠKOM ZDRAVSTVENOM STANJU, REPUBLIKA SRPSKA U SUZAMA…(FOTO)

Izvor/medij: Nova Danas
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Milorad Dodik nije u teškom zdravstvenom stanju, niti se povlači iz politike

-

Jedan od najpoznatijih političara u regionu je Milorad Dodik koji već godinama obavlja neke od najviših državničkih dužnosti u manjem BH entitetu, Republici Srpskoj. Milorad je poznat po svom bahatom ponašanju i izjavama koje vrlo često izazovu buru reakcija u javnosti ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u cijelom regionu a često i međunarodna zajednica reaguje na njih ali Mile baš i ne haje puno za to.

On ne krije da bi želio da se RS pripoji Srbiji i da Bosnu i Hercegovinu ne osjeća svojom domovinom a ovakvim izjavama samo podiže tenzije u ovoj nestabilnoj državi. Milorad je kao uostalom i većina danas najmoćnijih političara počeo da se bavi politikom u devedesetim godinama kada se u ratu bavi švercom cigareta a nakon toga zahvaljujući novcu koji je na ovaj način stekao ostvario i moćna poznanstva koja su mu omogućila da napreduje u stranci .

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

On je krajem prošle godine kada je u posjeti RS-u bio ministar vanjskih poslova Rusije, Sergej Lavrov, napravio pravi skandal kada mu je poklonio ikonu za koju se sumnja da je ukradena iz jedne ukrajinske crkve.

Odmah po izbijanju skandala Dodik je objavio da je pozitivan na korona virus i bio je i na bolničkom liječenju mada su neki smatrali da mu je to samo bio način da se makne iz pozornosti medija. On je u bolnici ostao više od 20 dana a sada je za medije izjavio da iako je prošlo nekoliko mejseci još uvijek nije dobro i nema ni pola snage kao što je imao prijezaraze.

Članak indeksiran 29. 04. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me