Svetski ekonomski forum naredio hapšenje svih koji „negiraju klimatske promene“

Izvor/medij: Srbin
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: SEF nije “naredio vladama da hapse” negatore klimatskih promjena

Svetski ekonomski forum (WEF) naredio je svetskim vladama da hapse građane koji odbijaju da veruju u klimatske promene koje je stvorio čovek.

U dopisu objavljenom na njihovoj veb stranici, WEF naziva „klimatsku neaktivnost“ „kršenjem ljudskih prava“.

Autor memoranduma sugeriše da će u narednim godinama biti sve veći broj tužbi u vezi sa klimom.

„Tužbe u vezi sa klimom generalno izgledaju spremne za podnošenje“, navodi se u članku.

Activistpost.com izveštava: Prema bazi podataka o sporovima o globalnim klimatskim promenama, bilo je preko 130 slučajeva širom sveta koji su podneli tužbe na osnovu ljudskih prava protiv vlada.

Štaviše, pravni zastupnik za klimatske sporove, Klementin Baldon, rekla je prošle godine WEF-u da postoje velika očekivanja da će tužbe u vezi sa klimatskim pravima „nastaviti da uvećavaju broj“.

U sredu je Evropskom sudu za ljudska prava otišla tužba, koju je pokrenulo šest mladih pojedinaca protiv 32 evropske zemlje. Šest pojedinaca tvrdi da te zemlje nisu uspele da se pozabave „klimatskom krizom“ izazvanom ljudskim aktivnostima.

„Opisuje se kao „bez presedana“ u smislu potencijalnog uticaja“, naveo je WEF.

„Pobeda bi mogla da podstakne neke od najbogatijih zemalja na svetu da pojačaju svoje odgovore na klimu koja se menja; gubitak bi mogao uticati na brojne druge pravne napore koji su sada u toku da se cilja nereagovanje“.

Očekujte “bol”

Prošle godine, izvršni direktor norveških finansija i govornik WEF-a Kjerstin Braaten rekao je da ljudi treba da očekuju „bol“, inflaciju i „nestašicu energije“ zbog Svetskog ekonomskog foruma i plana UN o klimatskim promenama.

„Moramo prihvatiti da će u tom procesu biti malo bola“, rekao je Braaten.

„Tempo koji nam je potreban za okončanje klimatskih promena otvoriće se za pogrešne korake. To će otvoriti put za nestašice energije. To će stvoriti inflatorne pritiske i možda treba da počnemo da pričamo o tome – da je taj bol zapravo vredan toga“.

 

Članak indeksiran 13. 10. 2023 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me