SVI hrvatski gradovi će da budu poplavljeni.. Voda će da stigne do Mostara, OVAKO će Hrvatska obala izgledati za par godina (FOTO)

Izvor/medij: Žena Portal
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Anti-ženski Žena portal: Manipulisanje emocijama čitatelja/ki i sramoćenje žena zbog izgleda

Kada je Bil Gejts prošle godine kada je krenula cela priča oko korona virusa govorio da je covid 19 u stvari mali kašalj za ono što sledi našim generacijama za 50 i više godine, niko mu jednostavno nije verovao. On je tada govorio da je puno veći problem globalno zatopljavanje, koje nema šanse da se reši i sanira u dogledno vreme. Naravno da je glavni uzročnik upravo čovek, a svi smo svedoci njegovih posledica. Zima više da i nema u onom pravom smislu u kojem smo navikli da ih gledamo kao što je bio slučaj pre nekih 10 godina.

Stručnjaci i analitičari upozoravaju na konstanto otopljavanje ledenih santi na Antarktiku koji su bili čvrsti kao stena pre amo 10 godina, Porast vode u celom svetu u globalu je u naglom porastu u poslednjih par godina, tako da bi jako skoro neka područja samim time mogla da budu i poplavljena, što nije nikako lepa vest.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Prema tome samo more i nivo istog u globalu u celom svetu je porastao samo u poslednjih godinu dana za čak 13%. Ako vam procenti ništa ne znače, ako se nastavi globalno zatopljenje u ovom tempu, onda to znači da bi se nivo mora u sledećih 50 godina mogao podići za čak 9 metara.

Samim time, velike promene mogle bi se desiti i na Jadranskoj obali, gde bi gradovi i manja mesta koja se nalaze na samoj obali mogla biti u potpunosti poplavljena.Prema procenama stručnjaka, ako se trend rasta temperatura nastavi u ovom tempu, do 2100 godine bi temperatura u proseku trebala da bude veća za 4 stepena u proseku, a nivo mora samim time bi narastao od 4-19 metara.

Share this:

Članak indeksiran 24. 11. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me