Svi hrvatski gradovi će da budu POPLAVLJENI, voda će stići čak do Mostara; OVAKO će hrvatska obala izgledati za PAR GODINA

Izvor/medij: Otprilike novo
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Anti-ženski Žena portal: Manipulisanje emocijama čitatelja/ki i sramoćenje žena zbog izgleda

I danas govorimo o vrlo teškim temama koje su neizostavan dio svih vijesti koje možete gledati na TV-u ili pronaći na internetskim portalima ili društvenim mrežama. Ljudi su također previše usredotočeni na trenutni problem koji se naziva virusom korone i uopće se ne usredotočuju na probleme koji su aktualni u cijelom svijetu, a mogli bi nas koštati i glave.

Već smo nekoliko puta pisali o globalnom zatopljenju i kako se Arktik mogao potpuno rastopiti do 2029. godine i tada bi, prema svim stručnjacima, globus bio vrlo neugodno mjesto za život. Prema znanstvenicima sa Sveučilišta u Antwerpenu, vrlo je moguće da bi se, ako se nastavi trend otapanja ledenih pokrova na Antarktiku, Grenlandu i drugim ledenim točkama u svijetu, razina mora mogla podići za čak 9 metara u par godina.

Stoga bi se neka mjesta na obali Jadrana mogla naći u vrlo velikim problemima. Prema izvješću UN-a, razina ugljičnog dioksida skočila je za čak 13% u posljednje 2 godine, što je apsolutno neprihvatljiva brojka za cijelo čovječanstvo. Na nedavnom samitu UN-a održanom u Bruxellesu, svi ti događaji u posljednjih nekoliko godina koji se događaju s atmosferom, temperatura zraka diljem svijeta porasla je za čak 2 stupnja.

 

Prema stručnjacima, do 2100. temperatura će skočiti na prosječno 3 do 4 stupnja, a time će i razina mora skočiti prosječno od 4 do 19 metara, tako da će Dubrovnik, Neum, Split, Makaraska i drugi gradovi na samom obala mora jednostavno nestati s lica zemlje. Vaša mišljenja?

Članak indeksiran 24. 11. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me