SVI HRVATSKI GRADOVI ĆE DA BUDU POPLAVLJENI, VODA ĆE STIĆI ČAK DO MOSTARA; OVAKO ĆE HRVATSKA OBALA IZGLEDATI ZA PAR GODINA(FOTO)

Izvor/medij: Extra-vijesti24h
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest
Raskrinkano u: Anti-ženski Žena portal: Manipulisanje emocijama čitatelja/ki i sramoćenje žena zbog izgleda

Već neko vrijeme, Britanski naučnici upozoravaju na globalno zatopljenje, te da bi se Arktik do 2029. godine mogao totalno otopiti i tada bi po svim stručnjacima zemaljska kugla bila jako neugodno mjesto za živjeti.

Prema njihovim otkrićima, ukoliko se i dalje nastavi trend topljenja ledenih ploča na Antarktiku, Grenlandu i ostalim ledenim mjestima u svijetu, za par godina nivo mora mogao podići za čak punih 9 metara, što bi značilo da će se i mjesta koja se nalaze na Jadranskoj obali naći u velikum problemima.

Što je globalno zatopljenje i kakve posljedice ono danas donosi -

Inače, prema  izvještaju UN-a  nivo karbon dioksida u posljednje 2 godine skočio za čak 13% , a na  nedavno samitu UN-a koji je održan u Briselu rečeno je kako je  temperatura zraka u cijelom svijetu porasla za čak 2 stepena.

Globalno zagrijavanje: Rast će broj bolesti i smrti

Ukoliko se uzme u obzir porast temperature, kao i podizanje nivo mora, predpostavka je da će se do 2100 godine  temperatura skočiti u prosjeku 3 do 4 stepena, a nivo mora od 4 do 19 metara, što će značiti da će Dubrovnik, Neum, Split, Makaraska i ostali gradovi na samoj obali mora jednostavno nestati sa lica zemlje.

 

Članak indeksiran 24. 11. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me