SVI SMO MISLILI DA NAS ZAŠTITNE MASKE ŠTITE OD KORONE! Nismo izgleda čitali ova sitna slova na omotu, a trebalo je

Izvor/medij: Espreso.rs
Ocjena: Klikbejt Ispravljeno
Raskrinkano u: Napomena na pakovanjima hirurških maski je tačna - ali je tačno i to da nošenjm maske zaustavljamo širenje zaraze. Pročitajte kako.

Inače je vrlo važno nositi zaštitnu opremu i poštovati mere opreza

Pandemija virusa korona stvorila je zdravstvenu krizu značajnih razmera kojoj se ne naslućuje kraj. Naučnici i istraživači se bore da sertifikuju vakcinu koja bi mogla da pomogne u borbi protiv ove bolesti.

Tokom prethodnih meseci vodile su se žustre rasprave o merama prevencije i zaštite stanovništva. U centru pažnje je, između ostalog, bilo i nošenje zaštitnih maski. Mogla su se čuti različita mišljenja o njihovoj delotvornosti ali izgleda da imamo internet pobednika.

Opis na jednoj kutiji za zaštitne maske zaprepastio je sve. Kako tamo piše: "Ovaj proizvod je zaštitna maska, ovo nije N-95 maska i neće vam pružiti nikakvu zaštitu protiv covid-19 (koronavirusa) niti bilo kojih drugih virusa ili alergena".

U drugom delu opisa stoji da: "Nošenje ovih naušnica ne umanjuje rizik od infekcije ili zaraze. Isključiva je odgovornost korisnika za izbor zaštitne opreme i njeno korišćenje. Ukoliko je kontaminirana, odmah je promenite".

Podsetimo, naušnice se nose da mi ne prenesemo nekome virus a ne da neko taj virus prenese nama. Inače je vrlo važno nositi zaštitnu opremu i poštovati mere opreza. 

Članak indeksiran 01. 08. 2020 Zadnji put osvježen prije 11 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me