Raskrinkavanje.ba

Vesti-online → Tabletu za bolove možete da iskoristite kao "eliksir mladosti"

14.01.2017
Tekst članka

Nema te osobe koja bi rekla “ne" mladolikom i glatkom licu u svakom životnom dobu, ali ovakva ideja je za većinu ljudi nedostižna fantazija.

Ipak, izgleda da postoji rešenje koje je dostupno svima, a može da bude i vaše tajno oružje protiv starenja kože. U pitanju je običan aspirin.

Pored široke primene u medicinske svrhe, malo je poznato da aspirin može da vam pomogne da postignete lepu, blistavu i zdravu kožu, bez akni, bora i drugih nesavršenosti.

Samo treba da ga koristite na sledeća tri načina (ne sva tri, odaberite onaj koji vam najviše odgovara) i uverićete se i sami nakon samo tri primene!

Maska sa aspirinom i limunom

Sastojci: 3 aspirina, 3 kašike soka od limuna
Priprema: Rastopite aspirin u limunovom soku i izmešajte tako da dobijete pastu. Umijte lice čistom vodom, nanesite pastu i ostavite da odstoji 10 minuta. Nakon toga uklonite masku sa dosta vode.

Maska sa aspirinom, jogurtom i medom

Sastojci: 5 aspirina, kašika jogurta, pola kašike meda
Priprema: Izgnječite tablete aspirina i pomešajte sa medom i jogurtom, tako da dobijete jednoličnu smesu. Da bi ova maska delovala, potrebno je da prvo stavite čistu pamučnu tkaninu natopljenu toplom vodom na lice, kako bi se pore otvorile. Zatim sačekajte da vam se lice osuši, pa nanesite masku i ostavite da deluje 30 minuta. Isperite toplom vodom.

Piling sa aspirinom

Sastojci: 3 aspirina, 3 jašike mlake vode
Priprema: Rastvorite aspirin u mlakoj vodi i dobićete pastu. Nanesite na čisto lice, ostavite da deluje 10 minuta, pa uklonite piling čistom, prohladnom vodom.

Članak indeksiran 02.06.2023. Zadnji put osvježen 02.06.2023.

Ocijenjeno u analizi