TAČIJU DOŽIVOTNA ROBIJA! Čovjek ZAPLAKAO u sudnici koliko ga grlo nosi kada je čuo riječi sudije Smita (FOTO)

Izvor/medij: Magazin Dan
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest
Raskrinkano u: Hašim Tači nije dobio doživotnu zatvorsku kaznu, suđenje još nije počelo

Vjerujemo da je većini od vas već preko glave stalnih političkih tenzija na Balkanu koje traju od devedesetih godina prošlog vijeka pa sve do dan danas.

Puno je problema među narodima i državama na ovim prostorima, i to se odražava i na ekonomiju kao i na sve sotale sfere u društvu, a najtintenzivnije je u relaciji između Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, kao i u problemu koji postoji između Kosova i srbije. Puno je neriješenih pitanja koja su ostala još od ratova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a taj spor postogi već decenijama unazad. Ni jedna strana tu ne popušta u svojim zahtjevima, a tu na kraju opet najviše nastradaju obični ljudi.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Tako se zna i da je Hašim Tači odnedavno u Haškom sudu, a jučer se u medijima pojavila izjava sudije Smita koji je kazao kako je Tači odavno trebao da bude u Hagu.

Sudija je kazao da je već odavno trebalo da se raspravlja o tome da li je Tači za zatvora ili ipak nije, te da su se neki računi u vezi teme Kosova već odavno trebali izravnati i da se trebalo na neki način malo smiriti i srpsku stranu. On se osvnuo i na sam rad suda, pa je kazao da postoji i mogućnost da Tači samo propadne u zemlji, što ne bi bilo prvi put da se dešava sa osumnjičenim i optuženim osobama.

Osim toga, on je dodao da Tači može i da utiče na suđene te da prijeti i da ucjenjuje svjedoke, tako da je njegovo mišljenje da je ovaj postupak trebao da krene još prije par godina, te da se sada nikako ne može znati kako će cijeli postupak na kraju da završi.

Članak indeksiran 01. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me