Raskrinkavanje.ba

Alternativna televizija → Tajna Amiša: Recept za moćni napitak koji sprečava rak

12.08.2017
Tekst članka

Narod koji živi u skladu s prirodom dodatno se štiti napitkom koji i vi možete pripremiti kod kuće.

Od svih naroda na svijetu, Amiši najrjeđe obolijevaju od raka, pokazuju statistike.

Istraživanje Univerziteta Ohajo analiziralo je način života Amiša, religiozne grupe u kojoj žive najzdraviji ljudi na Zemlji, posebno ako se uzme u obzir da oni ne koriste lijekove konvencionalne medicine.

Domaći uzgoj hrane i bez stresa

Pripadnici ove konzervativne hrišćanske grupe u Sjevernoj Americi nose skromnu, staromodnu odjeću i odbacuju modernu tehnologiju, uključujući automobile i telefone.
Osim toga, oni sami uzgajaju i proizvode svoju hranu, od voća i povrća do žita, mesa, mlijeka i sireva.

Nizak rizik podlijeganja bolestima svakako je rezultat i poprilično zdravog života koji se temelji na fizičkom radu, uz minimalne okidače stresa modernog doba — poput rokova, mobilnih telefona, mejlova, radnih vikenda i slično.

Djeca su otporna na alergije i autoimune bolesti

Švajcarsko istraživanje je otkrilo da su djeca Amiša zdravija od djece odrasle na evropskim farmama.
Osim toga, Amiši ne piju i ne puše, a seksualno nisu promiskuitetni, što ih takođe čini zdravijima, ali čini se kako im u održavanju dobrog imuniteta pomaže i napitak koji redovno pripremaju i konzumiraju.

Moćan lijek

Prema stručnjacima, taj napitak svakako doprinosi njihovom zdravlju jer sadrži antikancerogeno, antivirusno i antibakterijsko dejstvo. Već kroz dvije nedjelje konzumiranja smanjuje nivo holesterola u krvi, a djeluje i na stabilizaciju krvnog pritiska i nivoa šećera.

Sastojci napitka: jedan češanj bijelog luka, komad naribanog svježeg đumbira, jedna kašičica svježeg soka od limuna, jedna kašičica organskog jabukovog sirćeta i jedna kašičica organskog meda uz dodatak pola šoljice vode.
Napitak treba piti ujutro na prazan stomak i prije večere.

Članak indeksiran 28.02.2023. Zadnji put osvježen 28.02.2023.

Ocijenjeno u analizi