Raskrinkavanje.ba

“Amiški recept” nije lijek protiv raka, visokog pritiska i holesterola 

U medijima se godinama prenose tvrdnje da mješavina đumbira, bijеlоg lukа, јаbukоvоg sirćеtа, mеdа i limunovog soka liječi bolesti i stanja kao što su rak, visok pritisak i holesterol, iako za njih nema naučnih dokaza.

Foto: Freepik

Na portalu Doznajemo 18.1.2023. godine objavljen je članak pod naslovom: 

Za sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

U članku se navodi da “recept” koji koriste Amiši može izliječiti razne bolesti te visok krvni pritisak i holesterol. Osim toga, navedeno je da je studija objavljena u časopisu Cancer Causes and Control ustanovila “kako među američkim Amišima gotovo uopšte nema slučajeva raka i da su oni najzdraviji ljudi u Americi”. 

Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Najbolja stvar kod ovog lijeka jeste to što je vrlo jednostavan i lagan za pravljenje, a namirnice koje vam trebaju za njega su lako dostupne, piše naturalandheathyworld.com

U nastavku su navedeni sastojci za ovaj “lijek”: komad narеndаnog đumbira, jedna čehna bijеlоg lukа (narеndаna), kаšikа јаbukоvоg sirćеtа, kаšika mеdа i kаšikа sоkа оd limunа. Sastojci se miješaju u blenderu, navodi se, 30 sekundi pri velikoj brzini, a zatim se smjesa procijedi. Čuva se u frižideru tokom sedam dana, koliko se i koristi. 

Navedeno je da se preporučuje konzumiranje jedne kašike smjese ujutro prije doručka i jedne kašike uveče prije večere te da se ne preporučuje korištenje više od tri puta na dan. 

Bićete zaprepašteni rezultatima. Krvni pritisak i holesterol će se smanjiti, a bićete svježi i puni energije.

Tvrdnje o ljekovitosti amiške mješavine đumbira, bijеlоg lukа, јаbukоvоg sirćеtа, mеdа i limunovog soka protiv visokog krvnog pritiska pojavljuju se u člancima na različitim portalima već godinama. Recept ovog “lijeka” prvi se put pojavio u članku portala Alternativa informacije, koji je objavljen 26.1.2015. godine pod naslovom: 

Tradicionalni amiški lijek koji liječi mnoge bolesti, uključujući i rak!

U nastavku se navodi niz bolesti koje navodno liječi amiška mješavina. 

Kao što amiška tradicija potvrđuje, ova jedinstvena kombinacija može vam pomoći u liječenju zdravstvenih stanja kao što su astma, rak, artritis, vrijed (čir), prehlada, visoki krvni tlak i infekcije.

Šta su činjenice?

Neke tvrdnje o “amiškom receptu” pojavljivale su se u pojedinim člancima na našem govornom području godinama, a ustvari potiču iz članka na engleskom jeziku koji je objavljen na blogu Natural Medicine Box 14.1.2015. godine. U različitim varijacijama objavljene su u preko 200 medijskih članaka na našem govornom području. 

U članku Natural Medicine Boxa, kao i u pojedinim verzijama na našem jeziku, navodi se i da, osim recepta koji liječi različite bolesti, “tradicionalna medicina” igra važnu ulogu u zdravlju Amiša. Međutim, naglašeno je i da, suprotno popularnom vjerovanju, Amiši ne izbjegavaju u potpunosti “modernu medicinu” u slučajevima ozbiljnih zdravstvenih problema.

Amiši su kršćanska grupa u Sjevernoj Americi, a termin se prvenstveno odnosi na amišku menonitsku crkvu starog reda. Amiši starog reda poznati su po odbijanju većine društvenih promjena i tehnoloških inovacija u modernom društvu. 

Istraživanja su otkrila da Amiši imaju duži životni vijek od prosječnog u Americi, navedeno je u članku magazina Time iz februara 2018. Osim toga, imaju značajnu prednost kada je u pitanju zdravstveno stanje u kasnoj životnoj dobi, s nižim stopama raka, dijabetesa, kardiovaskularnih i drugih bolesti. Jedan od razloga za ovo je način života, koji podrazumijeva fizički rad i kretanje, zbog čega je mnogo manje gojaznih. No, osim uticaja koje ovaj aktivni način života ima na zdravlje, geni su možda najmoćnije oružje u arsenalu dugovječnosti Amiša, navodi se u članku. 
 

Je li “amiška mješavina” lijek za rak?

U pojedinim verzijama članaka objavljene su tvrdnje da “amiška mješavina”, između ostalog, liječi rak. 

Hrana ne može izliječiti rak, a Raskrinkavanje je u više navrata pisalo o primjerima u kojima su različite namirnice netačno predstavljane kao lijekovi protiv raka (1, 2, 3, 4, 5, 6). Neki od sastojaka “amiške mješavine” i ranije su se u medijima predstavljali kao lijekovi za rak, a Raskrinkavanje je u analizi iz novembra 2021. godine pisalo o mješavini meda, bijelog luka, limuna i oraha. 

No, ni zajedno ni pojedinačno, ovi sastojci nisu lijek za rak, iako su studije pokazale da neki od ovih sastojaka imaju određeni stepen učinkovitosti. Tako je, recimo, u studiji iz 2012. godine navedeno da med ima neka antikancerogena svojstva u ćelijskim kulturama i životinjskim modelima, ali da ovi nalazi imaju i niz ograničenja te da studije nisu rađene na ljudima. 

Limun, također, može biti koristan, ali njegova efektivnost u liječenju raka nije dokazana. Slično je i s đumbirom. Na web stranici Nacionalne biblioteke za medicinu (PMC – National Library of medicine) dostupan je rad iz 2015. godine pod naslovom “Đumbir i njegovi sastojci: uloga u prevenciji i liječenju raka gastrointestinalnog trakta” u kojem je navedeno da su ljekovita svojstva đumbira poznata hiljadama godina i da značajan broj in vitro i in vivo studija pruža dokaze da su đumbir i njegova aktivna jedinjenja djelotvorni protiv širokog spektra bolesti, uključujući rak gastrointestinalnog trakta.

(...)Pokazalo se da đumbir i njegovi polifenoli ciljaju višestruke signalne molekule koji predstavljaju osnovu za njegovu upotrebu protiv multifaktorskih ljudskih bolesti. Štaviše, većina poznatih aktivnosti komponenti đumbira zasnovana je samo na in vitro i in vivo studijama, osim nekoliko kliničkih studija na ljudima. Stoga su potrebne opsežnije i dobro kontrolisane studije na ljudima kako bi se pokazala njegova efikasnost kao lijeka protiv raka, jer je sigurna i isplativa alternativa.

U članku objavljenom u novembru 2019. godine na platformi za provjeru činjenica The Quint navedene su izjave doktora Niranjana Naika, direktora hirurške onkologije u Fortisu, u gradu Gurugram u Indiji, koji navodi da nijedno voće ili povrće nije lijek za rak.  

“Ne postoji zagarantovan lijek protiv raka. Kada se dijagnostikuje, nijedno voće ili povrće ne može ga liječiti. Zapravo, čak i lijekovima ne možete biti sigurni da ćete se izliječiti 100%.”

Šta je hipertenzija i čime se liječi?

U brojnim člancima navedeno je da “amiška mješavina” liječi povišen krvni pritisak. 

Hipertenzija je drugi naziv za povišen krvni pritisak, a to je stanje koje nastaje kada je sila koja gura krv kroz krvne sudove konstantno previsoka. Mjerenje krvnog pritiska uzima u obzir koliko krvi prolazi kroz krvne žile i količinu otpora na koji krv nailazi dok srce pumpa.

Hipertenzija se obično razvija tokom nekoliko godina. Često se ne primjećuju simptomi, ali čak i bez simptoma, visoki krvni tlak može uzrokovati oštećenje krvnih žila i organa, posebno mozga, srca, očiju i bubrega, navodi se na portalu Healthline.

Liječenje hipertenzije uključuje i lijekove propisane na recept i zdrave promjene načina života. Ako se stanje ne liječi, može dovesti do zdravstvenih problema, uključujući srčani udar i moždani udar.

Neki lijekovi za hipertneziju su iz skupina beta blokatora Diuretica, ACE inhibitora, blokatora angiotenzin II receptora (ARB), blokatora kalcijumskih kanala i alfa-2 agonista. 

Snižavanju visokog pritiska pomaže ishrana bazirana na velikom udjelu voća i povrća, integralnih žitarica i nemasnih proteina poput ribe. Osim toga, važno je održavati fizičku aktivnost. 

Platforma za provjeru činjenica Africa Check bavila se tvrdnjom da mješavina limuna, đumbira i bijelog luka liječi visok krvni pritisak. U analizi iz januara 2012. navodi se: 

“Limun, đumbir i bijeli luk nisu lijek za visok krvni pritisak”, rekao je za Africa Check Patrick Igbigbi, profesor ljudske anatomije na koledžu zdravstvenih nauka Univerziteta Delta State u Nigeriji.

“Ne postoji jedinstveno rješenje za visok krvni pritisak. U većini slučajeva savjetujemo svima koji se bore s visokim krvnim pritiskom da promijene ishranu i način života. Oni su efikasni u kontroli visokog krvnog pritiska. Ali savjetovati ljudima da konzumiraju mješavinu [sastojaka iz domaćinstva] za liječenje visokog krvnog pritiska je pogrešno. Smjesa neće biti učinkovita. Idite u bolnicu ako se ne osjećate dobro i slijedite medicinske savjete koje vam je propisao ljekar”.

Amiška mješavina i holesterol

Holesterol je vrsta lipida (voštana supstanca nalik masti) koju proizvodi jetra i od “vitalnog je značaja za formiranje ćelijskih membrana, određenih hormona i vitamina D”. Ne rastvara se u vodi i ne može sam putovati kroz krv, zbog čega, kako bi mu pripomogla, jetra proizvodi lipoproteine. Lipoproteini su, kako se navodi, čestice napravljene od masti i proteina koje prenose holesterol i trigliceride, drugu vrstu lipida, kroz krvotok. Lipoproteini mogu biti niske gustine (LDL) i visoke gustine (HDL). U članku portala Healthline o holesterolu navodi se:

LDL holesterol je bilo koji holesterol koji prenose lipoproteini niske gustine. Ako vaša krv sadrži previše LDL holesterola, može vam biti dijagnostikovan visok holesterol. Bez liječenja, visok holesterol može dovesti do mnogih zdravstvenih problema, uključujući srčani udar i moždani udar.

Visok holesterol rijetko izaziva ikakve simptome, zbog čega je, kako je navedeno u istom članku, važna redovna kontrola. Kako bi se smanjio rizik od komplikacija zbog visokog holesterola, savjetuje se praktikovanje zdravih životnih navika i slijeđenje plana liječenja koji određuje doktor. Uravnotežena ishrana, redovno vježbanje i izbjegavanje duhanskih proizvoda, navedeno je u istom članku, mogu pomoći u postizanju i održavanju zdravog nivoa holesterola. 

U slučaju da promjena načina života nije dovoljna, navodi se u članku medicinske institucije Mayo Clinic, doktor može propisati neke lijekove iz skupine statina, inhibitore apsorpcije holesterola, PCSK9 inhibitore, inhibitore citrat-liaze, sekvestrante žučne kiseline, fibrate te lijekove niacin i omega-3 masne kiseline. 

U spomenutom članku portala Healthline navedeno je da iako neki tvrde da pojedini biljni i nutritivni suplementi mogu pomoći kod snižavanja nivoa holesterola, dokazi koji potkrepljuju ove tvrdnje su različiti. Stoga, kako je navedeno, uvijek razgovarajte sa svojim doktorom/icom prije nego što uzmete bilo kakav biljni ili nutritivni suplement, jer u nekim slučajevima oni mogu interaktivno djelovati s drugim lijekovima koje uzimate. 

Shodno navedenim činjenicama, tvrdnju da mješavina đumbira, bijеlog luka, јаbukоvоg sirćеta, mеda i limunovog soka liječi rak, objavljenu na portalu Alternativa informacije, ocjenjujemo kao lažnu vijest. Istu ocjenu dajemo i tvrdnji da je ova smjesa lijek protiv povišenog krvnog pritiska i holesterola. Ostalim prenošenjima ovih tvrdnji dajemo ocjenu prenošenje lažnih vijesti

Ovim tvrdnjama dajemo i ocjenu pseudonauka.

Napomena: 

16.2.2024: Portal Žena.rs je ispravio netačne tvrdnje u članku, pa mu dodajemo i ocjenu ispravljeno.

11.10.2023: Članci portala Kućni ljekar (1, 2), Životni magazin i Aktuelne teme u svetu koji su ocijenjeni u ovoj analizi naknadno su povezani sa analizom zbog tehničkih razloga.

11.10.2023: Portal Stvar ukusa je ispravio netačne tvrdnje u članku, pa mu dodajemo i ocjenu ispravljeno.

8.9.2023: Članci portala Webtribune, Žena, Haber, Kućni ljekar, Novi svjetski poredak, Radio Sarajevo, Novi, Buka, Balkan Plus, Stvar ukusa, Azra, Zdrava priroda, Narodna medicina, Sanela, Volim Podgoricu i BH Index koji su ocijenjeni u ovoj analizi naknadno su povezani sa analizom zbog tehničkih razloga.

6.9.2023: Članku portala Balkan Plus koji je bio predmet ove analize ocjena je dodata naknadno zbog tehničkih razloga.

28.8.2023: Članak portala Stil koji je ocijenjen u ovoj analizi naknadno je povezan sa analizom zbog tehničkih razloga. Ovaj članak je ispravljen te mu je dodata i ocjena ispravljeno. 

19.5.2023: Portal Prirodni svijet je ispravio netačne navode u člancima, pa im dodajemo i ocjene ispravljeno.

16.5.2023: Portali Saznajemo. (info), Portal zdravog života i Edijaspora (.info) su ispravili su netačne navode u člancima pa im dodajemo i ocjene ispravljeno. 

11.5.2023: Od posljednje dopune ove analize pronašli smo još 16 članaka (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16) s pseudonaučnim tvrdnjama da “amiški recept” od meda, đumbira, jabukovog octa, limunovog soka i bijelog luka smanjuje visok holesterol i krvni pritisak. Shodno činjenicama navedenim u analizi, i ovi članci dobijaju ocjene pseudonauka i prenošenje lažnih vijesti.

10.04.2023: Portal Biljka zdravlje je ispravio netačne navode u članku pa je ččanku dodana i ocjena ispravljeno.

7.4.2023: Tvrdnja da “amiški recept” s kombinacijom jabukovog sirćeta, bijelog luka, đumbira, meda i limunovog soka liječi povišen krvni pritisak i holesterol objavljena je na portalu Biljka zdravlja 4.4.2023. godine (1). Tvrdnje koje su navedene u tekstu su neutemeljene te ova mješavina nije lijek za navedena stanja. Članak je do vremena pisanja ove napomene podijeljen 196 puta na Facebooku. Shodno činjenicama navedenim u analizi, ovaj članak također dobija ocjene prenošenje lažnih vijesti i pseudonauka. 

3.3.3023. Portal Glossy je ispravio netačne navode u članku pa im dodjemo i ocjenu ispravljeno. Novi portal je ispravio netačne tvrdnje u jednom od članaka ocijenjenih u ovoj analizi, pa je tom članku dodana i ocjena ispravljeno

2.3.2023: Portali Stil.Kurir, Republika i Hayat su ispravili netačne navode u člancima pa im dodajemo i ocjene ispravljeno. 

28.2.2023: Portali Najžena, Espreso, Vijesti vijesti, Portal novosti, Alo su ispravili netačne navode u člancima pa im dodajemo i ocjene ispravljeno.

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Pseudonauka 13.08.2018

Avaz: Tajna Amiša: Recept za moćni napitak koji sprječava rak

Od svih naroda na svijetu, Amiši najređe obljelevaju od raka, pokazuju statistike.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 10.10.2015

Webtribune: Tradicionalni lek uspešno snižava holesterol i visok krvni pritisak – Recept

Amiši odavno koriste ovaj trаdiciоnаlni lеk za koji tvrde da leči mnoge bolesti, kао i da pоbоlјšаva imuni sistеm.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 06.03.2017

Kutaknet: DOKTORI VAM OVO NEĆE REĆI: Najbolji lijek protiv holesterola i visokog krvnog pritiska! (Recept)

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema. Ova snažna mješavina posebno je efikasna...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 18.01.2016

Haber: Lijek koji Amiši konzumiraju

Оvај lijеk imа аnti-kаncеrogeno, аntivirusnо i аntibаktеriјsko svојstvo.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 17.11.2020

Lijek iz prirode: NE KUPUJTE DŽABA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 23.04.2016

Radio Sarajevo: Isprobajte lijek Amiša za loš holesterol

Promjena će doći već nakon tri dana!

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.06.2022

Novi Portal (.com): RIJETKI SU DOKTORI KOJI ĆE VAM OVO OTKRITI: Najbolji lijek za holesterol i visok krvni pritisak možete napraviti kod kuće!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 18.08.2019

Korisni savjeti i recepti: NEMOJTE TROŠITI NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOK KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL. PROBAJTE OVAJ STARI RECEPT I IZNENADIT ĆETE SE!

U ovom članku ćemo vam pokazati poznati recept koji može izliječiti mnoge bolesti i pojačati vaš imuni sistem. Ovaj prekrasni recept će vam pomoći da...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 22.04.2021

Zdravlje priroda (.net): Ne bacajte novac na tablete za visok pritisak I holesterol: evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 17.05.2017

Bonita: Ne trošite pare na antibiotike za visoku MASNOĆU ili KRVNI PRITISAK – Umjesto toga uzimajte PRIRODNI lijek i to samo 7 dana!

Ovaj recept Amiša, liječi puno bolesti i jača imuni sistem. On pomaže da se smanji visok krvni pritisak i holesterol.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 09.05.2016

Glossy: Iz kuhinje Amiša: Ovaj lek za sedam dana reguliše pritisak i smanjuje holesterol (RECEPT)

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 19.07.2021

Portal novosti: RIJETKI SU DOKTORI KOJI ĆE VAM OVO OTKRITI: Najbolji lijek za holesterol i visok krvni pritisak možete napraviti kod kuće…

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 16.05.2016

Srećna žena: Tokom sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Sve što trebate da učinite jest da koristite ovaj lek tokom sedam da...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 07.03.2021

Novi Portal: LIJEK KOJI S RAZLOGOM ZOVU ČUDO: Za 7 dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol…

Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Sve što trebate da učinite jest da koristite ovaj lijek tokom sedam...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 26.08.2019

Korisni savjeti i recepti: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: EVO ŠTA VAM TREBA!?

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 14.01.2017

Info KS: RECEPT Najbolji lijek protiv holesterola i visokog krvnog pritiska!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 28.01.2015

Webtribune: Čudotvorni preparat po receptu Amiša za potenciju i krvni pritisak

Ovaj lek je delotvoran u prevenciji i lečenju astme, impotencije, raka, artritisa, čireva, prehlada, infekcija i visokog krvnog pritiska.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 27.03.2021

Biljkeza: POBOLJŠAN KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL ZA SAMO 7 DANA. ČUDOTVORNI NAPITAK OD 5 SASTOJAKA KOJI PREPORAĐA ORGANIZAM (RECEPT)

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš. Zahvalju...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.02.2021

Novi: NEMOJTE TROŠITI PARE NA LIJEKOVE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Probajte ovaj stari recept

U nastavku vam donosimo pоznаti Amiški rеcеpt kојi mоžе dа izlijеči mnоgе bоlеsti i koji može da pојаčа vаš imunоlоški sistеm.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 17.01.2022

Lekovi portal: SIRĆE I BIJELI LUK: Za samo sedam dana reguliše krvni pritisak i smanjuje holesterol…

Nevjerovatna terapija…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 26.10.2018

Kuhajte sa nama: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba!?

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.05.2022

Espreso.co.rs: AMIŠI KORISTE SVAKI DAN OVAJ LEK ZA SMANJENJE HOLESTEROLA I UVEK SU ZDRAVI I MRŠAVI: Živo ZDRAVLJE u KAŠICI! VIDEO

Prirodni recept koji nikako ne može da škodi

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 05.04.2023

Domaći kolači: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopće nema slučajeva raka ii da su...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 09.05.2016

Zdrava priroda: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI TLAK I KOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 25.02.2018

Recepti i Ideje: Tokom sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 13.07.2017

Lijek iz prirode: Za sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 18.01.2019

Moj: DOKTORI VAM OVO NEĆE REĆI: Najbolji lijek protiv holesterola i visokog krvnog pritiska! (Recept)

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 07.08.2019

Korisni savjeti i recepti: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: EVO ŠTA VAM TREBA

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 31.08.2021

Aktuelne teme u svetu: NE TROŠITE NOVAC NA SKUPE LIJEKOVE: Čuven i provjeren recept za visok krvni pritisak i holesterol…

Čuven i provjeren… U оvоm člаnku ćеmо vаm pоkаzаti pоznаti Amiški rеcеpt kојi mоžе dа izlijеči mnоgе bоlеsti i koji može da pојаčа vаš imunоlоški s...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 05.11.2022

Receptoor: NAPRAVITE AMIŠKI “LIJEK ZA SVE” – VIDEO

Amiši su pripadnici konzervativne hrišćanske skupine u Sjevernoj Americi, poznate kao Stari red amiške menonitske crkve. Nastali su krajem 17. st. kao...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 06.05.2021

Novi Portal: BIJELI LUK I SIRĆE ZA VISOK KRVNI PRITISAK: Koristite ovaj lijek 7 dana i rezultati će vas zaprepastiti…

Rezultati će vas zaprepastiti…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 25.04.2017

Ženskica: Samo 7 dana mu je trebalo da reguliše pritisak, a mučio se s tim problemom godinama! Ovaj LEK s razlogom zovu ČUDO!!

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 27.10.2017

Novi: PROTIV NASLAGA HOLESTEROLA U KRVNIM SUDOVIMA I TRIGLICERIDA: Čudotvorni lijek star 2.000 GODINA

Recept ovog tibetanskog lijeka pronađen je u jednom manastiru. Tvrdi se da datira još od prije 2.000 godina, a odličan je protiv triglicerida, lošeg h...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 22.01.2021

Biljkeza: NARODNI RECEPT ZA REGULISANJE KRVNOG PRITISKA I HOLESTEROLA KOJI JE MNOGIMA POMOGAO. A PRAVI SE SASVIM LAKO (RECEPT)

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 15.04.2019

Zdravlje i kuhinja: Čudotvorni preparat po receptu Amiša za potenciju i krvni pritisak

Ovaj lek je delotvoran u prevenciji i lečenju astme, impotencije, raka, artritisa, čireva, prehlada, infekcija i visokog krvnog pritiska.

 • Pseudonauka
 • Politička promocija
Pseudonauka 08.08.2020

Novi Život: Prirodni lijekovi za kolesterol i čišćenje krvi: Mogu vam pomoći

Ovo su prirodni lijekovi za kolesterol i čišćenje krvi koje je jednostavno napraviti, lako se konzumiraju i ugodnog su okusa. Ako imate problema s vis...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 13.09.2017

Novi Svjetski Poredak: Tradicionalni amiški lijek koji liječi mnoge bolesti, uključujući i rak!

Kao što amiška tradicija potvrđuje, ova jedinstvena kombinacija može vam pomoći u liječenju zdravstvenih stanja kao što su astma, rak, artritis, vrije...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 25.10.2017

Bakini recepti 7: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 29.04.2022

Espreso.co.rs: OVO JE TAJNI LEK AMIŠA: Kažu da leči krvni PRITISAK k'o od šale!

Ova izuzetno prirodnu mešavinu ako konzumirate dve nedelje, može značajno da smanji visok krvni pritisak i holesterol

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 02.12.2017

Životni magazin: DOKTORI VAM OVO NEĆE REĆI: Najbolji lijek protiv holesterola i visokog krvnog pritiska! (Recept)

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 09.05.2016

Dnevno.hr: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI TLAK I KOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 24.04.2021

Portal novosti: MUČI VAS VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Probajte ovaj stari recept, iznenadit ćete se…

U ovom članku ćemo vam pokazati poznati recept koji može izliječiti mnoge bolesti i pojačati vaš imuni sistem. Ovaj recept će vam pomoći da se smanjit...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 27.01.2015

Stil: Tradicionalni lek Amiša: Sprečava rak, čireve, snižava holesterol i krvni pritisak!

Prve pozitivne rezultate ćete primetiti već za dve nedelje

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 15.01.2021

Zdravlje i priroda: Stari prirodni recept: Ne bacajte novac na lijekove za visoki krvni tlak i kolesterol

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 22.11.2017

Bonita: LJEKARI VAM OVO NEĆE REĆI: Najbolji lijek protiv holesterola i visokog krvnog pritiska! (Recept)

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.05.2022

Najžena: Prirodni LEK za smanjenje VISOKOG krvnog pritiska i HOLESTEROLA: Amiši ga koriste SVAKODNEVNO, manje oboljevaju od RAKA, dijabetesa i bolesti SRCA

Prirodni recept koji nikako ne može da škodi.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 13.02.2016

Kucni Ljekar: Fantastičan lijek protiv visokog krvnog pritiska i holesterola

Donosimo vam jedan prost recept za snižavanje krvnog pritiska i smanjivanje holesterola u krvi. Na mnogim portalima se govori kako je ovo drevni Amišk...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.03.2021

24h Za Vas: NE KUPUJTE DŽABA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 20.04.2017

Novi Život: Narodni recept Amiša koji će vam u nekoliko dana smanjiti tlak i kolesterol

Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopće nema slučajeva raka ii da su...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 01.04.2022

Portal novosti: Za sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 22.11.2017

Bonita: LJEKARI VAM OVO NEĆE REĆI: Najbolji lijek protiv holesterola i visokog krvnog pritiska! (Recept)

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 15.11.2017

Novi: ŽIVE DUŽE OD OSTALIH LJUDI: Tradicionalni recept za lijek kojeg koriste Amiši protiv mnogih bolesti

Poznato je da su Amiši narod koji skoro pa i ne znaju za mnoga oboljenja koja pogađaju ostatak svijeta.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 15.02.2017

Novi horizonti: DOKTORI VAM OVO NEĆE REĆI: Najbolji lijek protiv holesterola i visokog krvnog pritiska!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema. Ova snažna mješavina posebno je efikasn...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.05.2022

Receptoor: Prirodni LEK za smanjenje VISOKOG krvnog pritiska i HOLESTEROLA: Amiši ga koriste SVAKODNEVNO, manje oboljevaju od RAKA, dijabetesa i bolesti SRCA

Prirodni recept koji nikako ne može da škodi.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 15.11.2017

Stil: Ovo je sve što vam treba umesto lekova: Stari recept protiv holesterola i hipertenzije!

Sve sastojke koji će vam pomoći imate u svom domaćinstvu

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 20.04.2021

Zdravlje i kuhinja: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: EVO ŠTA VAM TREBA

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 04.04.2023

Dodaj Prodaj: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopće nema slučajeva raka ii da su...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 25.12.2022

Novi Portal (.com): Doktori vam neće reći za ovaj recept! Ovo je najbolji lijek za holesterol i povišen krvni tlak!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunog sistema. Ova snažna mješavina posebno je efikasna za sniža...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 11.09.2015

Volim Podgoricu: Velika misterija Amiša: Lijek koji liječi mnoge bolesti uključujući rak (RECEPT)

Prve pozitivne rezultate ćete primijetiti već za dvije nedjelje

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.09.2018

Domaćinski recepti: Zaboravite visok krvni tlak i holesterol: Potreban vam je samo OVAJ DOMAĆI LIJEK!

Mješavinu ovih sastojaka i njihovih korisnih svojstava trebate probati, naročito ako patite od visokog krvnog tlaka ili visokog kolesterola.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 10.05.2016

Stil: Tokom sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 28.03.2023

Priroda lijek: NE KUPUJTE DŽABA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 22.09.2022

Prirodni svet: ZOVU GA “ČUDO” OD LIJEKA: Za 7 dana reguliše pritisak i smanjuje holesterol…

Za samo 7 dana reguliše pritisak i smanjuje holesterol…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 24.03.2021

Novi Portal: ZOVU GA “ČUDO” OD LIJEKA: Za samo 7 dana reguliše pritisak i smanjuje holesterol…

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 23.11.2017

Novi: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL: Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Pomoću ovog recepta smanjit ćete visok krvi pritisak, ali i visok holesterol.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 09.09.2022

Domaći kolači: Ne bacajte novac na tablete za visok pritisak i holesterol: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 04.05.2023

Prirodni svijet: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopće nema slučajeva raka ii da su...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 29.05.2020

Zdravlje i kuhinja: Samo 7 dana mu je trebalo da reguliše pritisak, a mučio se s tim problemom godinama! Ovaj LIJEK s razlogom zovu ČUDO!

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 26.01.2018

Webtribune: Nemojte trošiti novac na lekove za visok pritisak i holesterol, probajte ovaj stari recept

U оvоm člаnku ćеmо vаm pоkаzаti pоznаti Amiški rеcеpt kојi mоžе dа izlеči mnоgе bоlеsti i koji može da pојаčа vаš imunоlоški sistеm. Оvаj čudеsan rеcе...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 17.11.2022

Zabavni portal: RIJETKI SU DOKTORI KOJI ĆE VAM OVO OTKRITI: Najbolji lijek za holesterol i visok krvni pritisak možete napraviti kod kuće!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 01.09.2017

Bakini recepti 7: Za sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Sve što trebate da učinite jest da koristite ovaj lijek tokom sedam...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 01.02.2022

Biljkeza: Ovaj LIJEK s razlogom zovu ČUDO! Samo 7 dana mu je trebalo da reguliše pritisak, a mučio se s tim problemom godinama

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 22.11.2022

Vijesti vijesti: Za 7 dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo

Za 7 dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo.Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i viso...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 10.05.2016

Ženskica: TOKOM SEDAM DANA REGULIŠE PRITISAK, SMANJUJE HOLESTEROL: LEK KOJI S RAZLOGOM ZOVU ČUDO! (RECEPT)

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 25.03.2020

Zdravlje i kuhinja: Doktori vam ovo namjerno ne govore! Ovo je najbolji lijek za holesterol i povišen krvni tlak!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunog sistema. Ova snažna mješavina posebno je efikasna za sniža...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 28.09.2021

Balkan Plus: Ne bacajte novac na tablete za visok pritisak I holesterol: evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 11.05.2016

Kutaknet: Otkrivena velika misterija Amiša: Lek koji leči mnoge bolesti uključujući rak (RECEPT)

Prve pozitivne rezultate ćete primetiti već za dve nedelje.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 14.11.2022

Zdravi portal: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: EVO ŠTA VAM TREBA

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 16.02.2015

Zdrava priroda: Tradicionalni amiški lijek koji liječi mnoge bolesti, uključujući i rak!

Kao što amiška tradicija potvrđuje, ova jedinstvena kombinacija može vam pomoći u liječenju zdravstvenih stanja kao što su astma, rak, artritis, vrije...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 24.11.2017

Topvita: LIjek Amiša za visok pritisak i holesterol!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 02.08.2022

Atma: Tradicionalni amiški lijek koji liječi mnoge bolesti i podiže imunitet

Ovaj tradicionalni amiški lijek je jedan od najmoćnijih kombinacija koje pomažu u borbi protiv bolesti te podižu imunitet. Kada osjetite njegova snažn...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 11.03.2019

Kuhajte sa nama: TOKOM SEDAM DANA REGULIŠE PRITISAK, SMANJUJE HOLESTEROL: LEK KOJI S RAZLOGOM ZOVU ČUDO!

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 24.02.2022

Receptoor: ZDRAVLJE IZ BOŽJE APOTEKE Otkriven tajni lek Amiša koji tera mnoge bolesti

Otkriveno je da Amiši imaju znatno manje šanse da obole od raka u odnosu na ostatak stanovništva

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 16.07.2017

Balkan Lunch Box: Za sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Sve što trebate da učinite jest da koristite ovaj lijek tokom sedam...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 15.11.2018

Kuhajte sa nama: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: EVO ŠTA VAM TREBA

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 05.05.2023

Portal zdravlja (Zdravlje portal): NE KUPUJTE DŽABA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 25.01.2019

Novi horizonti: DOKTORI VAM OVO NEĆE REĆI: NAJBOLJI LIJEK PROTIV HOLESTEROLA I VISOKOG KRVNOG PRITISKA

Ova snažna mješavina posebno je efikasna za snižavanje holesterola i visokog krvnog pritiska. Evo kako je pripremiti:

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 22.09.2015

Prirodom do zdravlja: Čudotvorni preparat po receptu Amiša za potenciju i krvni pritisak

Ovaj lijek je djelotvoran u prevenciji i liječenju astme, impotencije, raka, artritisa, čireva, prehlada, infekcija i visokog krvnog pritiska.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 02.05.2023

Saznajemo.info: NE KUPUJTE DŽABA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 05.12.2016

Recepti asmir: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI TLAK I KOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 24.11.2016

Porodica Zdravlje: Samo 7 dana mu je trebalo da reguliše pritisak, a mučio se s tim problemom godinama! Ovaj LIJEK s razlogom zovu ČUDO!

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 01.05.2016

Kucni Ljekar: Napravite ovaj preparat po receptu Amiša za potenciju, krvni pritisak i …

Ovaj lijek je djelotvoran u prevenciji i liječenju astme, impotencije, raka, artritisa, čireva, prehlada, infekcija i visokog krvnog pritiska.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 14.01.2017

Vijesti Me: Najbolji lijek protiv holesterola i visokog krvnog pritiska

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vrijemena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 18.12.2021

Prirodni svet: STARI PRIRODNI RECEPT: Ne bacajte novac na lijekove za visoki krvni tlak i holesterol…

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.01.2017

Lijek iz prirode: DOKTORI VAM OVO NEĆE REĆI: Najbolji lijek protiv holesterola i visokog krvnog pritiska! (Recept)

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 13.11.2022

Novi Portal (.com): UZIMA SE 3 PUTA DNEVNO: Najbolji lijek za holesterol i visok krvni pritisak koji možete napraviti kod kuće…

Najbolji lijek za holesterol i visok krvni pritisak koji možete napraviti kod kuće…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 07.01.2021

Lijek iz prirode: RIJETKI SU DOKTORI KOJI ĆE VAM OVO OTKRITI: Najbolji lijek za holesterol i visok krvni pritisak možete napraviti kod kuće!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 15.11.2017

Zagreb Info: Ovaj stari prirodni recept za smanjenje visokog krvnog tlaka i kolesterola je sve što vam treba

Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopće nema slučajeva raka i da su o...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 06.07.2021

Zdravlje i priroda: Za 7 dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo

Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Sve što trebate da učinite jest da koristite ovaj lijek tokom sedam...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 02.08.2021

Novi Portal: NE TROŠITE VIŠE NOVAC NA SKUPE LIJEKOVE: Čuven i provjeren recept za visok krvni pritisak i holesterol…

U оvоm člаnku ćеmо vаm pоkаzаti pоznаti Amiški rеcеpt kојi mоžе dа izlijеči mnоgе bоlеsti i koji može da pојаčа vаš imunоlоški sistеm.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 15.03.2021

Novi Portal: RIJETKI SU DOKTORI KOJI ĆE VAM OVO OTKRITI: Najbolji lijek za holesterol i visok krvni pritisak možete napraviti kod kuće…

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 23.02.2019

Ženskica: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: EVO ŠTA VAM TREBA

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 14.11.2017

Dnevno.hr: Ovaj stari prirodni recept za smanjenje visokog krvnog tlaka i kolesterola je sve što vam treba

Sve sastojke koji će vam pomoći imate u vlastitom kućanstvu

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 24.10.2017

Lijek iz prirode: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 28.05.2021

Hayat: DOKTORI VAM OVO NEĆE REĆI: NAJBOLJI LIJEK PROTIV HOLESTEROLA I VISOKOG KRVNOG PRITISKA!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 24.10.2017

Novi: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 20.06.2021

Balkan Plus: Ne bacajte novac na tablete za visok pritisak I holesterol: evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 24.02.2017

Dnevno.hr: Isprobajte ovaj stari narodni recept i riješite se visokog tlaka i kolesterola

Zahvaljujući ovom receptu poboljšat će vam se zdravstveno stanje Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je ka...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 24.11.2022

Prirodni svet: Za 7 dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo

Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Sve što trebate da učinite jest da koristite ovaj lijek tokom sedam...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 02.09.2022

Portal novosti: Samo 7 dana mu je trebalo da reguliše pritisak, a mučio se s tim problemom godinama! Ovaj LIJEK s razlogom zovu ČUDO!

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 13.08.2017

Info svijet: Za sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Sve što trebate da učinite jest da koristite ovaj lijek tokom sedam...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 18.05.2021

Republika.rs: Amiši otkrili tajnu njihove dugovečnosti: ZA VISOK PRITISAK KORISTE SAMO OVAJ PRIRODNI NAPITAK!

Među američkim Amišima gotovo uopšte nema slučajeva težih bolesti i da su oni najzdraviji ljudi u Americi.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 28.03.2023

Portal zdravog života: NE KUPUJTE DŽABA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 05.01.2018

Treća dob: ZDRAVLJE IZ BOŽJE LJEKARNE: Otkriven tajni lijek Amiša koji liječi mnoge bolesti

Ovај lijеk је оdličаn zа cijеlо tijеlо i zdrаvlје, аli је pоsеbnо djelotovoran u slučајu čirеvа, prеhlаdа, аstmе, аrtritisа, impоtеnciјe, rаkа, visоkо...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 27.01.2015

Balkan Plus: Tradicionalni amiški lijek koji liječi mnoge bolesti, uključujući i rak! (Recept)

Učinkovit je u smanjenju kolesterola, glukoze u krvi, a i ojačava imunološki sustav. Kada osjetite njegova snažna antivirusna, antibakterijska i antik...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 19.04.2021

Zdravlje i priroda: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: EVO ŠTA VAM TREBA

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 10.05.2016

Moj: Tokom 7 dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 26.04.2023

Portal zdravlja (Zdravlje portal): NE KUPUJTE DŽABA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 13.11.2021

Prirodni svet: RIJETKI SU DOKTORI KOJI ĆE VAM OVO OTKRITI: Najbolji lijek za holesterol i visok krvni pritisak možete napraviti kod kuće!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 30.04.2023

Suggestion bd (.top/eng): NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopće nema slučajeva raka ii da su...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 09.08.2021

Portal novosti: ZOVU GA “ČUDO” OD LIJEKA: Za samo 7 dana reguliše pritisak i smanjuje holesterol…

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 05.02.2021

Aktuelne teme u svetu: STARI PRIRODNI RECEPT: Ne bacajte novac na lijekove za visoki krvni tlak i holesterol…

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 26.04.2015

Sanela.info: Tradicionalni amiški lijek za mnoge bolesti

Kao što amiška tradicija potvrđuje, ova jedinstvena kombinacija može vam pomoći u liječenju zdravstvenih stanja kao što su astma, rak, artritis, vrije...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.07.2017

Novi: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA visoki tlak i holesterol: Evo šta vam treba

U ovom članku, mi ćemo govoriti o starom Amishkom lijeku koji će vam pomoći da se smanji visoke razine kolesterola i krvnog tlaka, ojačati imunološki...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 16.02.2020

Biomedicina: Reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo!

Reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 29.04.2021

Novi Portal: MUČI VAS VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Iznenadit ćete se kada probate ovaj stari recept…

U ovom članku ćemo vam pokazati poznati recept koji može izliječiti mnoge bolesti i pojačati vaš imuni sistem. Ovaj recept će vam pomoći da se smanjit...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 28.09.2015

BH index: Tradicionalni amiški lijek koji liječi mnoge bolesti, uključujući i rak!

Kao što amiška tradicija potvrđuje, ova jedinstvena kombinacija može vam pomoći u liječenju zdravstvenih stanja kao što su astma, rak, artritis, vrije...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 28.12.2022

Doznajemo: NE KUPUJTE DŽABA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 17.08.2020

Top recepteka: DOKTORI VAM NEĆE OVO REĆI: Najbolji Lijek Protiv Holesterola I Visokog Krvnog Pritiska! (Recept)

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA!!!

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 30.01.2015

Azra: Tradicionalni lijek Amiša: Spriječava rak, čireve, snižava holesterol i krvni pritisak

Ovaj lijek djelotvoran je u prevenciji i liječenju astme, impotencije, raka, artritisa, čireva, prehlada i infekcija. Preporučuje se da se uzima ujutr...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 09.08.2021

Portal novosti: NE TROŠITE VIŠE NOVAC NA SKUPE LIJEKOVE: Čuven i provjeren recept za visok krvni pritisak i holesterol…

Čuven i provjeren…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 26.01.2019

Espreso.co.rs: DOKTORI VAM SIGURNO NEĆE REĆI ZA NJEGA: Ovo je najbolji lek protiv HOLESTEROLA I VISOKOG KRVNOG PRITISKA!

U samo sedam dana, osetićete rezultate

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 10.01.2021

Lijek iz prirode: Ovaj LIJEK s razlogom zovu ČUDO! Samo 7 dana mu je trebalo da reguliše pritisak, a mučio se s tim problemom godinama

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 23.09.2021

Aktuelne teme u svetu: ZOVU GA “ČUDO” OD LIJEKA: Za samo 7 dana reguliše pritisak i smanjuje holesterol…

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 09.12.2021

Portal novosti: DOKTORI VAM OVO NEĆE REĆI: Najbolji lijek protiv holesterola i visokog krvnog pritiska!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 30.01.2018

Novi: NEMOJTE TROŠITI NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Probajte ovaj stari recept

U nastavku vam donosimo pоznаti Amiški rеcеpt kојi mоžе dа izlijеči mnоgе bоlеsti i koji može da pојаčа vаš imunоlоški sistеm.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 18.07.2022

SVI RECEPTI SU ZA 5: ZOVU GA “ČUDO” OD LIJEKA: Za samo 7 dana reguliše pritisak i smanjuje holesterol

Za samo 7 dana reguliše pritisak i smanjuje holesterol…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 05.05.2016

Kucni Ljekar: Ako imate visok pritisak i povišen holesterol, pokušajte liječenje na ovaj način.

U оvоm člаnku ćеmо vаm pоkаzаti pоznаti Amiški rеcеpt kојi mоžе dа izlijеči mnоgе bоlеsti i koji može da pојаčа vаš imunоlоški sistеm. Оvаj čudеsan rе...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 18.05.2016

Haber: Tokom sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 24.02.2017

7Dnevno: Isprobajte ovaj stari narodni recept i riješite se visokog tlaka i kolesterola

Zahvaljujući ovom receptu poboljšat će vam se zdravstveno stanje

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 09.02.2023

Edijaspora (.info): NE TROŠITE NOVAC NA SKUPE LIJEKOVE: Provjeren recept za visok krvni pritisak i holesterol…

Čuven i provjeren… U оvоm člаnku ćеmо vаm pоkаzаti pоznаti Amiški rеcеpt kојi mоžе dа pomogne kod mnоgih bоlеsti i koji može da pојаčа vаš imunоlоš...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 20.04.2021

SVI RECEPTI SU ZA 5: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: EVO ŠTA VAM TREBA

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 14.08.2017

Žena: VELIKA TAJNA Amiša: Kunu se u ovaj MOĆNI NAPITAK koji možete napraviti kod kuće. Ne znaju za rak, a piju OVO

Ovај napitak, koji koriste Amiši, оdličаn je zа cеlо tеlо i zdrаvlје, аli је pоsеbnо еfikаsаn u slučајu čirеvа, prеhlаdа, аstmе, аrtritisа, impоtеnciј...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 08.01.2019

Lijek iz prirode: RECEPT: Za ovaj lijek kažu da je čudo! Tokom sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 23.11.2016

Lijek iz prirode: Samo 7 dana mu je trebalo da reguliše pritisak, a mučio se s tim problemom godinama! Ovaj LIJEK s razlogom zovu ČUDO!

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 26.01.2015

Alternativa informacije: Tradicionalni amiški lijek koji liječi mnoge bolesti, uključujući i rak!

Kao što amiška tradicija potvrđuje, ova jedinstvena kombinacija može vam pomoći u liječenju zdravstvenih stanja kao što su astma, rak, artritis, vrije...

 • Pseudonauka
 • Lažna vijest
Pseudonauka 28.01.2015

STVAR UKUSA: Čudotvorni preparat po receptu Amiša leči mnoge bolesti

Ovaj lek je delotvoran u prevenciji i lečenju astme, impotencije, raka, artritisa, čireva, prehlada, infekcija i visokog krvnog pritiska.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 01.05.2022

Aktuelne teme u svetu: RIJETKI SU DOKTORI KOJI ĆE VAM OVO OTKRITI: Najbolji lijek za holesterol i visok krvni pritisak možete napraviti kod kuće!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 11.06.2022

Aktuelne teme u svetu: Za sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 13.07.2017

Balkan Lunch Box: Za sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Sve što trebate da učinite jest da koristite ovaj lijek tokom sedam...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 02.07.2020

Najportal (.ba): Ljekovita mješavina: RECEPT ZA NAPITAK KOJI REGULIŠE PRITISAK I HOLESTEROL ZA 7 DANA

Ovo je recept Amiša. Uz ovaj prirodni lijek smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Najbolja stvar kod ovog lijeka jeste to što je vrl...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 14.11.2017

Lijek iz prirode: Ovaj stari prirodni recept za smanjenje visokog krvnog tlaka i kolesterola je sve što vam treba

Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopće nema slučajeva raka ii da su...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 31.01.2018

Cure: NEMOJTE TROŠITI NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Probajte ovaj stari recept

U nastavku vam donosimo pоznаti Amiški rеcеpt kојi mоžе dа izlijеči mnоgе bоlеsti i koji može da pојаčа vаš imunоlоški sistеm.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 19.06.2020

Zdravlje i kuhinja: Najbolji lijek protiv holesterola i visokog krvnog pritiska! (Recept)

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 04.04.2023

Recept za sve: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopće nema slučajeva raka ii da su...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 13.04.2015

Narodna medicina: TRADICIONALNI RECEPT AMIŠA! DJELOTVORAN U PREVENCIJI I LIJECENJU ASTME,IMPOTENCIJE,RAKA,CIRA,VISOKOG KRVNOG PRITISKA,ARTRITISA..

Ovaj lijek je djelotvoran u prevenciji i liječenju astme, impotencije, raka, artritisa, čireva, prehlada, infekcija i visokog krvnog pritiska.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 03.10.2021

Biljkeza: Ovaj LIJEK S Razlogom Zovu ČUDO! Samo 7 Dana Mu Je Trebalo Da Reguliše Pritisak, A Mučio Se S Tim Problemom Godinama

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 14.05.2016

Super Žena.b92: Tokom sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lek koji s razlogom zovu čudo

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 03.02.2019

Zdravlje i kuhinja: DOKTORI VAM OVO NEĆE REĆI: Najbolji lijek protiv holesterola i visokog krvnog pritiska!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 29.01.2018

Recepti i Ideje: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI TLAK I KOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 06.12.2020

Lijek iz prirode: Doktori vam neće reći za ovaj recept! Ovo je najbolji lijek za holesterol i povišen krvni tlak!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunog sistema. Ova snažna mješavina posebno je efikasna za sniža...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 05.05.2021

Comka: Sirće i bijeli luk za visok krvni pritisak.Koristite ovaj lijek 7 dana

Sirće i bijeli luk za visok krvni pritisak.Koristite ovaj lijek 7 dana

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 30.01.2015

Azra: Tradicionalni lijek Amiša: Spriječava rak, čireve, snižava holesterol i krvni pritisak

Ovaj lijek djelotvoran je u prevenciji i liječenju astme, impotencije, raka, artritisa, čireva, prehlada i infekcija. Preporučuje se da se uzima ujutr...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 04.04.2022

Portal novosti: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI TLAK I KOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 23.08.2018

Creativa box: Lijek koji s razlogom zovu čudo: Za sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol! (RECEPT)

Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Sve što trebate da učinite jest da koristite ovaj lijek tokom sedam...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 25.07.2018

Kuhajte sa nama: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI TLAK I KOLESTEROL!

Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopće nema slučajeva raka ii da su...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 22.02.2018

Press Serbia: Tokom sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lek koji s razlogom zovu čudo!

Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Sve što trebate da učinite jest da koristite ovaj lek tokom sedam da...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 02.04.2016

Kucni Ljekar: Lijek za visoki krvni pritisak i holesterol.

U ovom članku, mi ćemo govoriti o starom lijeku koji će vam pomoći da se smanji visoke razine kolesterola i krvnog tlaka, ojačati imunološki sustav i...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 27.01.2015

Buka: Tradicionalni amiški lijek koji liječi mnoge bolesti, uključujući i rak!

Kao što amiška tradicija potvrđuje, ova jedinstvena kombinacija može vam pomoći u liječenju zdravstvenih stanja kao što su astma, rak, artritis, vrije...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 29.01.2015

Zdrava priroda: Čudotvorni preparat po receptu Amiša za potenciju i krvni pritisak

Ovaj lijek je djelotvoran u prevenciji i liječenju astme, impotencije, raka, artritisa, čireva, prehlada, infekcija i visokog krvnog pritiska.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 17.05.2016

Lijek iz prirode: Tokom sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 08.01.2019

Recepti za sve (.com): TOKOM SEDAM DANA REGULIŠE PRITISAK, SMANJUJE HOLESTEROL: LEK KOJI S RAZLOGOM ZOVU ČUDO! (RECEPT)

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 02.01.2023

Portal zdravlja (Zdravlje portal): NE TROŠITE VIŠE NOVAC NA SKUPE LIJEKOVE: Čuven i provjeren recept za visok krvni pritisak i holesterol…

Čuven i provjeren… U оvоm člаnku ćеmо vаm pоkаzаti pоznаti Amiški rеcеpt kојi mоžе dа izlijеči mnоgе bоlеsti i koji može da pојаčа vаš imunоlоški s...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.11.2015

Žena: Stižu preporuke i od Amiša: Kažu da ovo snižava holesterol i visok krvni pritisak

Ovaj lekoviti napitak dolazi od Amiša. Prema njihovim rečima, on leči mnoge bolesti i jača imuni sistem. Kombinacija njegovih sastojaka je veoma jaka,...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 03.01.2023

Svet zdravlja: NE TROŠITE VIŠE NOVAC NA SKUPE LIJEKOVE: Čuven i provjeren recept za visok krvni pritisak i holesterol…

Čuven i provjeren…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 18.05.2021

Alo: Imate VISOK KRVNI PRITISAK? Probajte prirodni lek od belog luka i sirćeta

Vredi probati

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 04.04.2023

Biljka zdravlja: ČINI ČUDA:Sirće i bijeli luk za visok krvni pritisak.Koristite ovaj lijek samo 7 dana

Sirće i bijeli luk za visok krvni pritisak.Koristite ovaj lijek 7 dana

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 17.07.2022

Portal novosti: RIJETKI SU DOKTORI KOJI ĆE VAM OVO OTKRITI: Najbolji lijek za holesterol i visok krvni pritisak možete napraviti kod kuće!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 28.04.2023

Priroda i lijekovi.info: NE KUPUJTE DŽABA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 15.07.2015

Web-Tribune (com): REZULTATI ZA 2 NEDELJE: Upoznajte se sa čuvenim tradicionalnim receptom Amiša- Jača imuni sistem, snižava holesterol, krvni pritisak, leči impotenciju, rak, čireve!!

Zbog jedinstvene kombinacije lekovitih sastojaka, tradicionalni recept Amiša jača imuni sistem, snižava holesterol, krvni pritisak i deluje antivirusn...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 10.02.2019

Kuća snova: Poboljšan krvni pritisak i holesterol za samo 7 dana – RECEPT

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 10.02.2019

Lijek iz prirode: Poboljšan krvni pritisak i holesterol za samo 7 dana – RECEPT

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 03.08.2017

Lijek iz prirode: Doktori vam ovo namjerno ne govore! Ovo je najbolji lijek za holesterol i povišen krvni tlak!

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 15.07.2017

Balkan Lunch Box: Samo 7 dana mu je trebalo da reguliše pritisak, a mučio se s tim problemom godinama! Ovaj LIJEK s razlogom zovu ČUDO!

Zahvaljujući ovom receptu smanjiće vam se krvni pritisak, ali i visok holesterol. Sve što trebate da učinite jest da koristite ovaj lijek tokom sedam...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 19.12.2020

Zdravlje i kuhinja: JEDNA KAŠIKA DNEVNO: Čisti začepljene arterije i kontroliše krvni pritisak (RECEPT)

Moći ćete jednostavno i zdravo očistiti arterije i kontrolisati vaš krvni pritisak, a potrebna su vam samo 4 sastojka. Jednom kada su arterije blokira...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.08.2018

N1: Napitak koji piju Amiši i nikad ne obolijevaju od raka

Od svih naroda na svijetu, Amiši su oni koji najrjeđe obolijevaju od raka, pokazuju statistike.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 08.02.2022

Priroda portal: PRESTANITE BACATI NOVAC NA TABLETE NA LIJEKOVE: Čuven i provjeren recept za visok krvni pritisak i holesterol…

Prijeki lijek zlata vrijedan…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 13.02.2017

Bonita: NE BACAJTE NOVAC NA UZALUDNE LIJEKOVE: Spriječite visok krvni tlak i holesterol uz ovaj prirodni lijek!

Ako postoji jedna grupa ljudi koja je poznate širom svijeta zbog svog veoma strogog i starinskog načina života, to su Amiši.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 02.03.2023

Prirodni svijet: NE BACAJTE NOVAC NA TABLETE ZA VISOK PRITISAK I HOLESTEROL: Evo šta vam treba

U nastavku pogledajte stari Amish lijek, koji će vam pomoći da se smanje visoke razine holesterola i krvnog pritiska, ojačati imunološki sistem i pomo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 04.09.2018

Lifestyle kuhinjica: DOKTORI VAM NEĆE OVO REĆI: Najbolji Lijek Protiv Holesterola I Visokog Krvnog Pritiska! (Recept)

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sistema.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.08.2017

Alternativna televizija: Tajna Amiša: Recept za moćni napitak koji sprečava rak

Narod koji živi u skladu s prirodom dodatno se štiti napitkom koji i vi možete pripremiti kod kuće.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 19.04.2021

Novi Portal: SIRĆE I BIJELI LUK: Za samo sedam dana reguliše krvni pritisak i smanjuje holesterol…

Nevjerovatna terapija…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.08.2018

RTRS: Tajna Amiša: Recept za moćni napitak koji sprečava rak

Narod koji živi u skladu s prirodom dodatno se štiti napitkom koji i vi možete pripremiti kod kuće

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 22.02.2020

Priznajem.hr: Narodni recept Amiša koji će vam u nekoliko dana smanjiti tlak i kolesterol

Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopće nema slučajeva raka ii da su...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 23.11.2018

Recepti Balkana: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI TLAK I KOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 05.05.2016

Životni magazin: Nemojte trošiti novac na lijekove za visok pritisak i holesterol, probajte ovaj stari recept!

U оvоm člаnku ćеmо vаm pоkаzаti pоznаti Amiški rеcеpt kојi mоžе dа izlijеči mnоgе bоlеsti i koji može da pојаčа vаš imunоlоški sistеm. Оvаj čudеsan rе...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 27.03.2021

Biljkeza: NARODNI RECEPT OD 5 SASTOJAKA ZA REGULISANJE KRVNOG PRITISKA I HOLESTEROLA KOJI JE MNOGIMA POMOGAO. A PRAVI SE SASVIM LAKO (RECEPT)

Zahvaljujući ovom receptu smanjit će vam se krvni tlak, ali i visoki kolesterol. Sve što trebate učiniti jest da koristite ovaj lijek kroz sedam dana...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 18.01.2023

Doznajemo: Za sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 02.07.2016

Novi Život: Najbolji lijek protiv kolesterola i visokog krvnog tlaka

Amiši su koristili ovaj lijek dugo vremena za liječenje mnogih bolesti i poboljšanje imunološkog sustava.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 06.04.2021

Zdravlje i priroda: ZOVU GA “ČUDO” OD LIJEKA: Za samo 7 dana reguliše pritisak i smanjuje holesterol

Ako se borite sa visokim krvnim pritiskom i holesterolom, morate da isprobate ovaj lijek. Sastojci su lako dostupni a ukus i nije toliko loš.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 06.03.2017

Kozarski (.info): KAKO NA PRIRODAN NAČIN OBORITI VISOK PRITISAK I HOLESTEROL

Nemojte trošiti novac na lijekove za visok krvni pritisak i holesterol. Probajte ovaj stari recept i iznenadićete se!

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 03.04.2023

Živjeti zdravo: NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept Share

Nedavna studija objavljena u časopisu ‘Cancer Causes and Control’ ustanovila je kako među američkim Amišima gotovo uopće nema slučajeva raka ii da su...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 27.12.2022

Novi: OVO JE NAJBOLJE ORUŽJE PROTIV KRVNOG PRITISKA: Svi ovo imate u kuhinji, a pomaže tijelu da se bori protiv mnogih bolesti

Ovaj stari amiški lijek pomoći će vam da smanjite holesterol i krvni pritisak, ojačate imuni sistem i pomognete tijelu da se bori protiv mnogih bole...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 03.11.2022

Dnevno.hr: (VIDEO) AMIŠKI ‘LIJEK ZA SVE’: Ovim moćnim pripravkom oni tretiraju brojne bolesti i tegobe

Amiši su pripadnici konzervativne kršćanske skupine u Sjevernoj Americi, poznate kao Stari red amiške menonitske crkve. Nastali su krajem 17. st. kao...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti