TAJNA DENISOVOG NEZAMJERANJA

Izvor/medij: Urban feniks
Raskrinkano u: Urbanfeniks: SBB-ov portal za niske udarce

Denis Bećirović, kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, najavio je kampanju nezamjeranja sa kandidatima ostalih stranaka.

Iako se Denis Bećirović u svom dosadašnjem cjeloživotnom parlamentarnom životu vidno zamjerao sa kolegama iz drugih parlamentarnih stranaka, zbog čega su ga čak i smjenjivali sa mjesta Predsjedavajućeg Parlamenta BiH, ovom prilikom Denis Bećirović je izabrao suprotnu strategiju.

Zašto ne polemizirati i otvoreno komentirati stavove svojih protukandidata, ako ste već pozitivan i konkretan političar i ako imate puno toga reći o njihovom dosadašnjem (ne)radu???  Denis najbolje zna zašto to ne želi. A znamo i mi u redakciji UrbanFeniksa, isto kao što to zna i njegov novi mentor, lažni tuzlanski književnik koji je krao tuđa književna djela, despot, lažni vizionar sa pokradenim idejama iz drugih gradova koji je iste predstavljao kao svoje i potomak osuđenika za pronevjeru u zemljoradničkoj zadruzi, tj. sin pravosnažno osuđenog Hanefije iz Islamovca kod Brčkog.

Nije teško naravno pogoditi da se radi o aktuelnom tuzlanskog gradonačelniku Jasminu Imamoviću, koji je u Bećiroviću prepoznao šansu da u slučaju njegove pobjede, iskoristi to i zasjedne na čelo SDP-a. To i jeste glavni razlog zbog kojeg Jasmin Imamović u zadnje vrijeme Denisa Bećirovića voda po bh gradovima kao sluđenu pudlicu i lažno ga predstavlja kao nasljednika Nijaza Durakovića, dok je Nijazova rođena kćerka i srcem i dušom član SBB-a Fahrudina Radončića... Da je i Denis Bećirović nesretan sa ovim scenarijem, odnosno da je bukvalno natjeran u ovu unaprijed izgubljenu bitku, vidi se i po izrazu njegovog izgubljenog lica.

Jasmin Imamović

Priliku za svoj ponovni bal vampira u institucijama vlasti, osim Jasmina Imamovića, vidjeli su i članovi gatačkog klana (Zvizdići, Čampare i ostali) koji su u Bećiroviću vidjeli svoju drugu priliku i već su na terenu razglasili mnogobrojnoj rodbini da se ovaj put glasa za drugog Denisa, onog Bećirovića, te bi u slučaju Bećirovićeve pobjede nedvojbeno postali dio SDP familije. Ovaj novi politički savez i ne treba toliko čuditi, obzirom da Imamović i Čampare imaju puno sličnih produkata, od stupidnog Gorana Salihovića i Dubravka Čampare, pa do raznoraznih policijskih oficira, tužilačkih karikatura i slično...

Jasmin i Denis

 

Sve bi ovo možda i bilo izvedivo da Denis Bećirović nije vječiti parlamentarac i budžetlija koji ni marke nije zaradio u privatnom sektoru, pa samim tim nema ni uvjerljivu priču prema glasačima. Denis im sa Jasminom do sada jedino nudi uopštene, isprazne i ranije viđene otrcane floskule od kojih bh građani nemaju ama baš ništa, osim da ih ova dvojica okupaju u nekim novim jezercima. S druge strane, Denis sa Jasminom u pozadini nije u stanju ni ponuditi prijedloge konkretnih ekonomskih mjera, za kojima vapi ovo građana što je još preostalo u BiH.

A povrh svega toga, Denis ima i jednu veliku mahanu, koja je ustvari njegova tajna trenutnog nezamjeranja sa ostalim protukandidatima. To je pravosnažna presuda za nasilje u porodici koju je potpisao sudija Enes Halilović, sadašnji predsjednik Općinskog suda u Lukavcu, a u to vrijeme sudija krivičnog odjeljenja Općinskog suda u Tuzli. Predmet nasilja je nažalost vlastiti otac, ali o tome i o samoj pisanoj presudi koja je u posjedu našeg portala, više ćemo u narednim tekstovima.

Članak indeksiran 11. 09. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me