Raskrinkavanje.ba

Source.ba → Tegeltija i Mektić u novoj svađi: Šarović potvrdio da je SDS za vraćanje nadležnosti na miran način

16.10.2021
Tekst članka

Sastanak glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) održan je danas u Istočnom Sarajevu, a razgovaralo se o aktuelnim političkim temama u Bosni i Hercegovini.

 

Lider ove stranke Mirko Šarović kazao je da je današnji dnevni red bio vrlo obiman, te da su razgovarali o odluci Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama RS, različitim inicijativama koje posljednjih sedmica predlaže Milorad Dodik, protestima te predstojećim vanrednim izborima u Prijedoru

"Svakako nećemo slijediti SNSD u njihovim inicijativama, nego ćemo o svakom od ovih pitanja osnovati svoj poseban stav", rekao je Šarović.

On je istakao da SDS u svom programu se i zalaže za izvorni Dejton i u tom smislu ima poptuno jasan izgrađeni stav. 

„Uvijek ćemo se zalagati da sve nadležnosti koje su na ovaj ili onaj način prenesene na državu treba da se vrate pod okrilje Republike Srpske. To treba da se desi na isti način kako su i prenesene na državu, a to je u Parlamentu i drugim državnim institucijama, prije svega glasovima SNSD-a", rekao je Šarović.

Ubrzo se oglasio i Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika koji je na društvenim mrežama kazao da su jedva imali kvorum jer nije došlo 40 članova. Kazao je da članovi SDS-a uvidjeli pogunost SDS-ove nacionalne antipolitike.

Nije dugo trebalo da mu odgovori Dragan mektić (SDS) koji je kazao da Tegeltija laže i da je on jedan od onih koji nije došao ali da to nema veze sa politikom SDS-a, već ranije preuzetim obavezama.


(Patria)

Članak indeksiran 19.10.2021. Zadnji put osvježen 19.10.2021.

Ocijenjeno u analizi