Raskrinkavanje.ba

Magazin Dan → Tek sad je smogla snage da progovori: Poznata Ivana iz serije „Lud, zbunjen, normalan“ otkrila zbog čega je napustila seriju, poslije ovoga će vam se svi zgaditi

24.07.2019
Tekst članka

Jedna od najpoznatijih humorističnih serija na našim područjima iz domaće produkcije je u svakom slučaju bila serija Lud, zbunjen, normalan, koja je uspjela da obori sve rekorde gledanosti, ali da se svi slažu da je u toj seriji bilo mnogo neprikladnog sadržaja, te da se nisu držali ograničenja i dobnog uzrasta publike za koji je serija bila namijenjena. Tog mišljenja je bila i poznata glumica Gordana Boban, koja je otkrila da je upravo iz tog razloga napustila snimanje poznate serije.

Naime, Gordana koja inače ima 51 godinu je u svom životu radila na brojnim projektima, a tvrdi da je uvijek slušala svoj unutarnji glas oko toga da li da nešto prihvati ili da ipak odbije. Isto je uradila i sa ovom serijom, gdje je inače tumačila ulogu Ivane, koja je bila jako omiljena. Tek je nedavno otkrila da je zapravo kontroverzni sadržaj jedne epizode bio razlog zbog kojeg je Ivana napustila seriju.

Ads

Naime, otkrila je da je u toj epizodi bilo riječi o seksualnom zlostavljanju, te da iz tog razloga nije željela da bude dio takve serije za koju svi znaju da se emituje u osam sati navečer, te da u publici uvijek bude i puno djece.

Nije željela da nastavi da radi nešto zbog čega se nije osjećala dobro, te da je davno rekla sebi da neće prilagođavati svoje moralne vrijednosti i svoje ponašanje samo kako bi ugodila drugima, a oko toga je svi bezuslovno podržavaju. Šta vi mislite o ovoj cijeloj situaciji, koji je vaš stav?

Članak indeksiran 07.08.2019. Zadnji put osvježen 07.08.2019.

Ocijenjeno u analizi