Raskrinkavanje.ba

Ultra trijumf vijesti → Teniser, Novak Đoković, kupio zemlju, gradi hotel u Visokom!?

23.10.2020
Tekst članka

Da je opčinjen prirodnim fenomenom u Visokom, Novak ne krije

Novak Đoković (33) okreće se hotelijerstvu, a njegov prvi hotel bit će u Visokom, u Bosni i Hercegovini. Prošlosedmični boravak u mjestu nedaleko od Sarajeva Nole je iskoristio da ponovo napuni baterije na bosanskoj piramidi Sunca i u tunelima Ravne ispod nje, ali i da bi finalizirao kupovinu zemljišta na kojem će graditi smeštajno-ugostiteljski objekat, pišu srbijanski mediji.

Odluku da gradi hotel u Visokom prvi reket svijeta je donio zajedno sa porodicom jer se u julu, prilikom prve posjete bosanskoj piramidi, zaljubio u taj kraj, ali i spoznao isceliteljsku moć, koju ona ima. Zato je, prema saznanjima „Srpskog telegrafa“, ovaj put poveo suprugu Jelenu da se i ona uvjeri u blagodeti tog prirodnog fenomena prije nego što definitivno uđu u novi poslovni izazov.

– Novak se oduševio mjestom Visoko, bosanskom piramidom i tunelima ispod nje, za koje kažu da dva sata provedenih u njima mijenjaju sedam dana oporavka na planini. On je to lično iskusio ljetos, poslije preležane korone, jer se munjevito oporavio i počeo da se osjeća bolje i fizički i duhovno… Tada je čvrsto riješio da bosansku piramidu i njenu snagu približi svima. Zato je kupio plac u Visokom, na kojem namjerava da gradi hotel. Bit će to moderan i luksuzan objekat, ali će cijene biti pristupačne da bi u njemu mogao da boravi i naš običan čovjek. Recimo, smještaj za decu će biti potpuno besplatan – otkriva izvor „Srpskog telegrafa“ dobro upućen u Novakove planove u Bosni.

Da je opčinjen prirodnim fenomenom u Visokom, Novak ne krije. Ako je suditi na osnovu njegovih izjava prilikom prošlosedmične posjete, namjera mu je da mu gosti budu svi kojima je potreban brz oporavak od svakodnevnih napora, a, prije svega, njegove kolege.

– Bosansku dolinu piramida smatram svojom drugom kućom. Pozvao bih sve sportiste da dođu ovamo, da provedu neko vrijeme u tunelima Ravne, koji su jako djelotvorni na uvećanju kiseonika u plućima i direktno utječu na regeneraciju i oporavak – rekao je Novak u Visokom, gdje je boravio u društvu domaćina i osnivača fondacije Dolina bosanskih piramida Sunca.

Članak indeksiran 04.11.2020. Zadnji put osvježen 04.11.2020.

Ocijenjeno u analizi