Raskrinkavanje.ba

Teranet → TEROIJE ZAVJERE: Praljak je ziv i zdrav!

01.12.2017
Tekst članka

Slobodan Praljak ce definitivno ostati upamcen manje po zlocinima koje je pocinio a vise po pomno izreziranom samoubistvu pred haskim tribunalom i milionima gledalaca sirom svijeta.

Podsjetimo, nakon sto je haski tribunal izrekao presudu kojim Praljka osudjuje na 20 godina zatvora, on je ustao negirao zlocin i popio otrov. Zastori sudnice su spusteni i niko nije mogao vidjeti sta se dalje desavalo u sudnici. Nakon nekoliko sati javljeno je da je Praljak preminuo.

Tada su se javili teoreticari zavjere koji tvrde da je citava situacija pomno izrezirana te da je ratni zlocinac ziv i zdrav vjerovatno na putu ka nekoj drugoj drzavi gdje ce izmijeniti licni opis i zivjeti pod laznim imenom, naravno sve u dogovoru sa tribunalom.

Ovo su samo neke teorije zavjere koje mozemo procitati na internetu:

-Praljak je bio pozorisni glumac i da li vi narode stvarno vjerujete u njegovo samoubistvo?

– Tamo je sve pokriveno kamerama, gdje su snimci sta se desavalo poslije? Pokazite nam snimke!

– Postoje supstance koje izazivaju klinicku smrt. Praljak nije mrtav sada je sigurno na putu ka Juznoj Americi kao i mnogo ustasa koji su tamo pronasli svoj mir.

Sta vi mislite, da li je Praljak po uzoru na Hitlera za kojeg tvrde da je pobjegao u Latinsku Amerku, izrezirao svoju smrt narugavsi se zrtvama i njihovim porodicama, ili je ipak u pitanju istina?

Članak indeksiran 06.12.2017. Zadnji put osvježen 06.12.2017.

Ocijenjeno u analizi