Tijelo izvukli iz rijeke: Ubijena praunuka Džemala Bijedića?

Izvor/medij: Moj portal
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Lana Bijedić nije praunuka Džemala Bijedića

Nestanak Lane Bijedić su jučer prijavili roditelji nakon što se nije vratila s kave. Majka ju je bezuspješno pokušavala dobiti na mobitel. Njezino tijelo izvukli su iz rijeke Studenčice u Studencima kod Ljubuškog

Iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije potvrđeno da je L. B. (19), čije je tijelo sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencima kod Ljubuškog, ubijena.

Kako saznaje Dnevni avaz, nesretna djevojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studij u Sarajevo. Ona je kći poznate sveučilišne profesorice iz Mostara, a praunuka Džemala Bijedića.

Njen nestanak su jučer u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme ‘s kave s prijateljicom’, kako je to majci rekla, zavladala je panika. Majka ju je bezuspješno pokušavala dobiti na njezin telefonski broj.

Iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije su kazali da će sutra biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija za javnost.

Saznaje se da nije ubijena iz vatrenog oružja, a na licu mjesta, kao i na njezinom tijelu, su nađeni tragovi koji ukazuju da se borila sa svojim ubojicom. Potvrđeno je da su izuzeti fragmenti koji će biti poslani na vještačenje.

Njezino tijelo je u rijeci uočio ribar. Međutim, ni on u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, pa ga je, a da ga voda ne odnese, dovukao do obale, nakon čega je pozvao policiju i Hitnu pomoć. Potom su tijelo izvukli pripadnici GSS-a Čitluk i Ljubuški.

Inače, Džemal Bijedić bio je jugoslavenski političar i bliski suradnik Josipa Broza Tita.

Članak indeksiran 16. 10. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me