Raskrinkavanje.ba

Epoha → Tina Pocrnja (34) – Cijepila se trećom dozom, dobila ugruške na mozgu i završila na respiratoru

14.01.2022
Tekst članka

Na društvenim mrežama pojavila se vijest kako je mlada medicinska djelatnica iz Splita, Tina Pocrnja završila na respiratoru s ugrušcima u mozgu nakon što je kao djelatnica Kliničkog bolničkog centra Split primila booster dozu cjepiva protiv Covid-a-19.

Ogorčen pogoršanjem Tinina zdravstvenog stanja, njezin je kolega glavnoj sestri s psihijatrijskog odjela rekao: „Samo me još jednom pitajte jesam li se cijepio i hoću li se cijepiti. Nakon ovoga sad što sam vidio, što se dogodilo našoj Tini koja je navršila tek 34 godine, upitajte me samo još jednom jesam li se cijepio i hoću li se cijepiti“.

Ovu snimku dobili smo putem Whatsapp-a. Na snimci jedna žena iz Splita prepričava što joj je rekla njezina nećakinja koja je Tinina kolegica i radi s njom na psihijatriji:

  „Zvala me nećakinja koja radi na psihijatriji i kaže mi:„Moja kolegica Tina primila je treću dozu boostera. Njena mater je rekla da joj je nakon treće doze počela trnuti desna strana…Tina je jučer oko podne išla popiti kavu s prijateljicom u kafiću ispod nadvožnjaka na Firulama. Nakon kratkog vremena srušila se (snimka se pojavila na facebooku, ali je ekspresno nestala).

Hitna pod rotacijom ju je odvela na neurološki odjel. Ugrušak na mozgu, ugrušak u arteriji. Liječnici su nekako uspjeli izvaditi ugrušak iz mozga, međutim u arteriji je pukao, raspodijelio se na tri dijela i odmah direktno opet na mozak. U tom momentu oduzela joj se kompletna strana tijela. Iz mozga su joj pokušavali izvaditi ugruške na poseban način, neka vrsta pokusa, da joj spase mozak.

Završila je na respiratoru, na intenzivnoj njezi, na glavnoj intenzivnoj njezi. Kompletan odjel sa psihijatrije otrčao je na intenzivnu. Bili smo cijelo vrijeme uz našu Tinu. Nismo se odvajali od nje, molili smo se za nju. Tina mi se žalila da se navečer diže piti vodu i da vjerojatno ima šećer. Kada su je doveli na neurološku, izvadili šećer, bio je veći od 20. Kompletan poremećaj joj se dogodio. A od udara u mozak, dobila je tikove, ruke su joj se izvrtale put nazad.

Ovo je nenormalno što se događa, Na svakom koraku umiru mladi ljudi. Naš kolega koji se ne želi cijepiti došao je kod glavne sestre odjela psihijatrije i gotovo joj zaprijetio: „Samo mi još jedan put recite i pitajte me jesam li se cijepio, hoću li se cijepiti. Nakon ovoga sad što sam vidio, što se dogodilo našoj Tini koja je tek navršila 34 godine, upitajte me samo još jednom jesam li se cijepio, hoću li se cijepiti… Svi su umuknuli, nitko usta otvorio nije…““

Tina Pocrnja, bacc.med. techn. završila je Stručni studij sestrinstva na Sveučilištu u Splitu pri Medicinskom fakultetu te stekla zvanje stručnog prvostupnika sestrinstva (baccalaureus).

U Kliničkom bolničkom centru Split Tina je zaposlena od 2008. godine na Klinici za psihijatriju, a surađuje i s Poliklinikom Uglešić. Stekla je širinu stručnog znanja, razvila je svoje komunikacijske vještine, kao i vještine savjetovanja i vođenja. Educirana je za korištenje sustava Transkranijske magnetske stimulacije i provođenje terapije neurofeedbackom. Želimo joj brz oporavak.

Članak indeksiran 04.02.2022. Zadnji put osvježen 04.02.2022.

Ocijenjeno u analizi