Tko je otkrio snimanje filma "Košare" otkrio

Izvor/medij: Vaseljenska
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Put agencijske vijesti: Ljuti reditelj, odmetnuti producenti, monarhisti i - NATO

POKS je ocijenio da sukob između producenta, redatelja i scenarista filma "Košare" usred snimanja filma predstavlja pokušaj NATO lobista da promijene povijest.

U tome, kažu, podržavaju položaj zapovjednika Košarove obrane 1999., pukovnika u mirovini Ljubinka Đurkovića, koji je, kako se sjećaju, kao nestranačka osoba, prvi na listi koalicije za Kraljevinu Srbiju na nedavnim parlamentarnim izborima. 

Predsjednik POKS-a, Žika Gojković, istaknuo je da film "Košare" nije običan film, ali slava junaka Kosara i putokaz budućim generacijama kako ljubiti i braniti domovinu mora biti ovekovečena na filmskom platnu.

"Na tu smo priliku čekali više od 20 godina, a sukob između filmske ekipe i prekida snimanja već baca sjenu na ovo povijesno važno djelo naše kinematografije. "Košare će biti poput udžbenika iz povijesti Srbije. Država mora zaustaviti sve pokušaje omalovažavanja i besmisla heroja i bitke", rekao je Gojković, navodi se u priopćenju POKS-a. 

Usput, tijekom snimanja filma "Košare" naglo su se pojavili problemi u odnosima redatelja i producenta, koji su se mogli riješiti posredovanjem Filmskog centra Srbije između filmskog producenta i redatelja Balše Đoga.

Rasprava je započela kada je Jogo na svom Facebook profilu objavio da je dobio "krajnji zahtjev producenata da promijene scenarij i olakšaju ga" kako bi i film i serija mogli biti snimljeni u četiri ili pet dana nakon epizode ", na što on, kako je rekao, nije htio pristati, a producenti Nemanja Mićić i Vladan Anđelković odgovorili su da su odlučili prekinuti daljnju suradnju s Đogom i najavili da će predstaviti novog redatelja.


 

Intermagazine

Članak indeksiran 27. 08. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me