Trebamo li se zabrinuti: Maskirani pripadnici MUP-a RS zaustavljaju i legitimišu osobe koje žele preći entitetsku granicu!?

Izvor/medij: Kvaka
Ocjena: Klikbejt Pristrasno izvještavanje Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Bespotrebno dizanje panike

Na granici dva entiteta prema sarajevskom naselju Dobrinja, pripadnici MUP-a u RS-u obučeni u maskirne uniforme, s kapama na glavi i drugim cijevima zaustavljaju i legitimišu vozače koji namjeravaju preći entitetsku granicu, javlja portal slobodna-bosna.ba

Zabrinjavajuće fotografije stižu iz Istočnog Sarajeva. Na granici dva entiteta prema sarajevskom naselju Dobrinja, pripadnici MUP-a u RS-u obučeni u maskirne uniforme, s kapama na glavi i drugim cijevima zaustavljaju i legitimišu vozače koji namjeravaju preći entitetsku granicu.

Prvo pitanje koje se postavlja je da li pripadnici MUP-a imaju pravo prema bh. zakonima ovako opremljeni, bez pokazivanja svog identiteta, legitimisati građane BiH?

 

Podsjećamo da je Dodik nedavno izjavio kako ima već pripremljen scenarij za proglašenje nezavisnosti RS-a te da u roku od 24 sata pripadnici MUP-a RS mogu biti na entitetskoj granici.

Portal Kvaka.ba je uputio pozive MUP-u RS, međutim niko nam se do ovog trenutka nije javio.

Uskoro više informacija…

Izvor: slobodna-bosna.ba

Članak indeksiran 06. 02. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me