Raskrinkavanje.ba

Glas Krajine → Trebamo li se zabrinuti: Maskirani pripadnici MUP-a RS zaustavljaju i legitimišu osobe koje žele preći entitetsku granicu!?

29.01.2019
Tekst članka

Na granici dva entiteta prema sarajevskom naselju Dobrinja, pripadnici MUP-a u RS-u obučeni u maskirne uniforme, s kapama na glavi i drugim cijevima zaustavljaju i legitimišu vozače koji namjeravaju preći entitetsku granicu, javlja portal slobodna-bosna.ba

Zabrinjavajuće fotografije stižu iz Istočnog Sarajeva. Na granici dva entiteta prema sarajevskom naselju Dobrinja, pripadnici MUP-a u RS-u obučeni u maskirne uniforme, s kapama na glavi i drugim cijevima zaustavljaju i legitimišu vozače koji namjeravaju preći entitetsku granicu.

 

Prvo pitanje koje se postavlja je da li pripadnici MUP-a imaju pravo prema bh. zakonima ovako opremljeni, bez pokazivanja svog identiteta, legitimisati građane BiH?

Podsjećamo da je Dodik nedavno izjavio kako ima već pripremljen scenarij za proglašenje nezavisnosti RS-a te da u roku od 24 sata pripadnici MUP-a RS mogu biti na entitetskoj granici.

Portal Kvaka.ba je uputio pozive MUP-u RS, međutim niko nam se do ovog trenutka nije javio.

Uskoro više informacija…

Izvor: slobodna-bosna.ba

Članak indeksiran 07.02.2019. Zadnji put osvježen 07.02.2019.

Ocijenjeno u analizi