Raskrinkavanje.ba

Blic → Tuga do neba: U Sarajevu preminula devojčica (10) štićenica doma za nezbrinutu decu

17.01.2023
Tekst članka

Desetogodišnja štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedelju u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

Naime, devojčica se žalila najpre na bol zuba i glave, nije imala temperaturu iznad 38 stepeni, a medicinsko osoblje ustanove uključilo joj je neophodnu terapiju i pružilo adekvatnu negu. Rađena joj je analiza krvi, koja je bila uredna, a za to vreme devojčica se igrala.

 

Blic preporučuje

Detalji teške saobraćajke u Banjaluci: Automobilom naleteo na pešake, povređene 4 osobe

Stanje se pogoršalo

U zvaničnim otpusnom pismu bolnice, saznaje Avaz, upravo se navodi kako je ustanovljeno da je devojčica lečena od strane nadležnog osoblja ustanove.

Međutim, stanje se iskomplikovalo u noći sa subote na nedelju, kada se, uz pratnju medicinske sestre i vaspitača, javila u Hitnu službu KB Zenica odakle je upućena za bolnicu.

Premeštena u Sarajevo

Nakon pregleda u bolnici, hospitalizovana je na odeljenje Otorinolaringologije, a zbog pogoršanja stanja premeštena je u Kliniku za dečije bolesti KCU Sarajevo, prenosi Srpskainfo.

 

Uprkos nadljudskim naporima lekara, devojčica je preminula.

Lekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesrećnoj devojčici nije bilo spasa.

Članak indeksiran 19.01.2023. Zadnji put osvježen 19.01.2023.

Ocijenjeno u analizi