Raskrinkavanje.ba

Klix → Turistkinje rezervisale stan preko Airbnb-a pa pronašle kamere postavljene i u tuš kabini

13.06.2022
Tekst članka

Prilikom iznajmljivanja smještaja u kojem ćemo odsjesti, reklo bi se, najbitnije je da je čist i uredan. Međutim, dvije turistkinje sada su podijelile ružno iskustvo, upozorivši ljude da ipak postoji i nešto bitnije od čistoće, a na šta treba obratiti pažnju.

Korisnica Twittera pod imenom Joanna Foxx otkrila je na svom profilu šta je doživjela sa svojom prijateljicom, a tiče se rezervacije smještaja na poznatoj platformi Airbnb.

Uz niz fotografija i videozapisa, Joanna je objasnila kako je sa prijateljicom nedavno boravila u smještaju u kojem su naposlijetku pronašle deset skrivenih kamera i to čak i na nekim izuzetno neprimjerenim mjestima.

"Nedavno smo boravile u Airbnb-u u Philadelphiji s preko 10 skrivenih kamera po cijeloj kući. Uključujući tuš kabinu i spavaće sobe", rekla je ona, pa nastavila: "Neke su bile prerušene u sustave za prskanje, međutim primijetile smo objektiv kamere. Bile su postavljene na mjesta sa idealnim pogledom na ljude. Iako se srećom, radilo o ženskom druženju, bila sam gola. Morala sam se presvući u svojoj sobi", istakla je ona.

[TWITTER]1536128978792198145[/TWITTER]

Foxx je otkrila kako je smještaj bio naveden pod imenom kompanije te da djevojke nikada nisu upoznale vlasnika, no svaki put kad su ga pokušavale nazvati, čak i po dolasku, nisu ga mogle dobiti na telefon.

"Odgovarao je samo putem poruke. Nikada nismo saznale kako izgleda, zvuči i je li muško ili žensko", napisala je Joanna.

Djevojka je istakla kako su ona i prijateljica pozvale i policiju kako bi došla na mjesto događaja i napravila izvještaj, međutim, nisu im odgovorili. Također, Airbnb im nije povratio novac, već ih je samo prebacio u drugi smještaj.

[TWITTER]1536153928177438722[/TWITTER]

"Otišle smo u policijsku postaju, a sve smo prijavile i Airbnb-u. Ovo je tako zastrašujuće. Srećom, uočile smo kamere i izašle odatle. Nemamo pojma kakve sve snimke ima vlasnik i šta radi s njima. Trebamo odgovore", istakla je Joanna.

Joanna je izvjestila kako još uvijek nije dobila informacije o svojoj prijavi, no da je smještaj "suspendovan" sa Airbnb-a. Kako kaže, više ga se ne može naći, ni bukirati.

Na njenu objavu iz minute u minutu nižu se reakcije, a mnoge je ova priča zastrašila budući da je, složili su se korisnici, riječ o stvari koja se svima može desiti.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Članak indeksiran 27.06.2022. Zadnji put osvježen 27.06.2022.