Turistkinje rezervisale stan preko Airbnb-a pa pronašle kamere postavljene i u tuš kabini

Izvor/medij: TV Jata
Ocjena: Greška
Raskrinkano u: Od tweeta do članka: Navodi o skrivenim kamerama u smještaju rezervisanom putem Airbnba nisu bili tačni

Prilikom iznajmljivanja smještaja u kojem ćemo odsjesti, reklo bi se, najbitnije je da je čist i uredan. Međutim, dvije turistkinje sada su podijelile ružno iskustvo, upozorivši ljude da ipak postoji i nešto bitnije od čistoće, a na šta treba obratiti pažnju.

Korisnica Twittera pod imenom Joanna Foxx otkrila je na svom profilu šta je doživjela sa svojom prijateljicom, a tiče se rezervacije smještaja na poznatoj platformi Airbnb.

Uz niz fotografija i videozapisa, Joanna je objasnila kako je sa prijateljicom nedavno boravila u smještaju u kojem su naposlijetku pronašle deset skrivenih kamera i to čak i na nekim izuzetno neprimjerenim mjestima.

“Nedavno smo boravile u Airbnb-u u Philadelphiji s preko 10 skrivenih kamera po cijeloj kući. Uključujući tuš kabinu i spavaće sobe”, rekla je ona, pa nastavila: “Neke su bile prerušene u sustave za prskanje, međutim primijetile smo objektiv kamere. Bile su postavljene na mjesta sa idealnim pogledom na ljude. Iako se srećom, radilo o ženskom druženju, bila sam gola. Morala sam se presvući u svojoj sobi”, istakla je ona.

Foxx je otkrila kako je smještaj bio naveden pod imenom kompanije te da djevojke nikada nisu upoznale vlasnika, no svaki put kad su ga pokušavale nazvati, čak i po dolasku, nisu ga mogle dobiti na telefon.

“Odgovarao je samo putem poruke. Nikada nismo saznale kako izgleda, zvuči i je li muško ili žensko”, napisala je Joanna.

Djevojka je istakla kako su ona i prijateljica pozvale i policiju kako bi došla na mjesto događaja i napravila izvještaj, međutim, nisu im odgovorili. Također, Airbnb im nije povratio novac, već ih je samo prebacio u drugi smještaj.

“Otišle smo u policijsku postaju, a sve smo prijavile i Airbnb-u. Ovo je tako zastrašujuće. Srećom, uočile smo kamere i izašle odatle. Nemamo pojma kakve sve snimke ima vlasnik i šta radi s njima. Trebamo odgovore”, istakla je Joanna.

Joanna je izvjestila kako još uvijek nije dobila informacije o svojoj prijavi, no da je smještaj “suspendovan” sa Airbnb-a. Kako kaže, više ga se ne može naći, ni bukirati.

Na njenu objavu iz minute u minutu nižu se reakcije, a mnoge je ova priča zastrašila budući da je, složili su se korisnici, riječ o stvari koja se svima može desiti.

Članak indeksiran 27. 06. 2022 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me