Turska tvrdi da tektonsko oružje iz svemira može izazvati potres

Izvor/medij: Epoha
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Je li šef turske svemirske agencije potvrdio postojanje oružja koje izaziva zemljotrese?

Potresi magnitude 7-8 po Richteru mogli bi se umjetno izazvati, rekao je šef Turske svemirske agencije Serdar Hussein Yildirim. Prema njegovim riječima, rekao je u prijenosu lokalnog TV kanala, to bi zahtijevalo da se na Zemlju sa satelita pošalju velike titanijske šipke, prodru do dubine od 5 km i izazovu potres.

Postoje ratni sateliti koji mogu poslati 10-metarske šipke od legure titana iz svemira do bilo koje mete, prodrijeti 5 kilometara duboko u Zemlju i izazvati potres magnitude 7-8 po richteru, rekao je šef agencije.

Dužnosnik nije dao više detalja.

Sardar Hossein Yildirim, head of the Turkish Space Agency:

There are Warrior satellites that can send 10 meter titanium alloy rods from space to any target! They penetrate 5 km deep into the earth and cause an earthquake of magnitude 7-8 on the Richter scale. pic.twitter.com/F0oTBibIXy

— The last word (@Thelast05015969) February 17, 2023

U međuvremenu, u Turskoj su već ukazali na tektonsko oružje za koje se vjeruje da je korišteno protiv zemlje koja je od 7.8. veljače doživjela niz potresa magnitude 6. Napomenuli su da je potres u Turskoj, koja je postala težak partner Zapada, došao u ključnom trenutku i prošao pokrajinama s najtežom etničkom situacijom.

Osim toga, zanimljivom je nazvana činjenica da su uoči katastrofe u Turskoj zatvorena diplomatska predstavništva Kanade, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Nizozemske i Švedske. Službeno su ovu odluku proglasili “prijetnjom terorističkim napadima”.

Također je objavljeno da su nekoliko sekundi prije jakih naknadnih potresa u Turskoj mnogi vidjeli kratke bljeskove – nešto poput lokalnog sjevernog svjetla. Turska GAZETE objavila je članak čiji je autor pokušao riješiti misterij plavičastih bljeskova.

Ranije je Fox News izvijestio da američka vojska prvi put nije uspjela pogoditi neidentificirani objekt na nebu iznad jezera Huron. Prema kanalu, prvi projektil koji je američka vojska ispalila na objekt na nebu iznad jezera Huron na američko-kanadskoj granici promašio je cilj. Fox News tvrdi da je napad vođenom raketom AIM-9 Sidewinder izveo lovac četvrte generacije F-16.

 
Članak indeksiran 03. 03. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me