Raskrinkavanje.ba

Kozarski → U ČETVRTAK PRODAVNICE RADE DO PODNE

18.11.2019
Tekst članka

Na području Prijedora u četvrtak, 21. novembra, na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, koji je republički praznik i neradni dan u Republici Srpskoj, prodavnice sa prehrambenom robom, mesnice, cvjećare i ribarnice mogu raditi do podne.

Uobičajeno radno vrijeme predviđeno je za apoteke, prodavnice pogrebne opreme, benzinske pumpe, subjekti koji se bave djelatnostima proizvodnje i prodaje hljeba, peciva, svježe tjestenine, konditorskih proizvoda i kolača, dragstori, veterinarske ambulante i ugostiteljski objekti, saopšteno je iz Gradske uprave.

Zdravstvene ustanove, preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom i prevoz putnika, te vatrogasna jedinica dužni su da organizuju rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje osnovnih djelatnosti neophodnih za pružanje usluga građanima.

U četvrtak, 21. novembra, navršavaju se 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Dejtonski mirovni sporazum, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavnopravni poredak. Dejtonskim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH.

SRNA

Članak indeksiran 12.12.2021. Zadnji put osvježen 12.12.2021.

Ocijenjeno u analizi