U Frankfurtu preminuo Igor Stanković, Hrvat kojeg su napali emigranti

Izvor/medij: Max portal
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Migranti lažno okrivljeni za smrt mladića

IGOR STANKOVIĆ (21) preminuo je u bolnici u Frankfurtu gdje je proveo mjesec dana u stanju kome iz koje se nažalost nikad nije probudio. Tužni vijest za portal Fenix-magazin potvrdio je Igorov otac Goran.

Igorovi prijatelji se od njeg opraštaju na Facebooku te obitelji izražavaju sućut.

Njegova sestra Romana Stanković je još u srijedu uvečer na svom Facebook profilu napisala stihove pjesme za preminulog brata.

“Gledam sunce na zapadu tone, tamo negdje sviće bratu mome. Imam brata kraj mene ga nema, odnijela ga neka druga zemlja. Ti si negdje s druge strane svijeta, slike šaljes preko interneta. Noću sanjam njegov glas,nadam se da doći će čas da ga opet jako zagrlim”, napisala je sestra bratu.

Igor Stanković je u subotu 18. studenog uvečer iz Mainza, gdje je nekoliko mjeseci živio i radio, s prijateljima otišao u Frankfurt, gdje su zajedno obilazili noćne klubove. Pritom je navodno cijelo društvo malo više konzumiralo alkohol.

Na povratku iz Frankfurta u Mainz, Stanković se na Glavnom kolodvoru u Frankfurtu porječkao s prijateljima te ostao sjediti na klupi. Oni su otišli ali su se nakon nekog vremena vratili po njega. Međutim, Stankovića nije bilo na mjestu gdje je ostao nakon čega su se oni odlučili vratiti u Mainz bez njega.

Nekoliko dana nakon, na redakcijski mail Fenix-magazina stiglo je pismo jednog mladića koji tvrdi kako je te kobne noći bio s Stankovićem te kako ga nisu ostavili. No, otac Igora Stankovića nam je kazao: “Zna se dobro tko ga je tamo ostavio”.

Nestanak 21-godišnjeg Stankovića, prijavili su u ponedjeljak, 20. studenog njegovi roditelji u Grubišnom Polju, nakon što im se on nije javljao na mobitel.

Iz tvrtke Lokor, koja ima sjedište u Stuttgartu a za čiji poslovni odjel u Mainzu je radio Stanković na mjestu montažera, doznali smo kako su i oni obavijestili njemačku policiju o njegovu nestanku nakon što se nije pojavio na poslu niti na mjestu gdje je stanovao.

Iz istog izvora doznali smo kako je njemačka policija u utorak (21.studenog) u Mainzu obavila razgovor sa Stankovićevim kolegama koji su bili tu noć s njim, obišla mjesto gdje je stanovao te prikupljala podatke o njegovu nestanku.

Frankfurtska policija je samo nekoliko dana od napada na Stankovića objavila kako nudi 5.000 eura za informaciju koja bi dovela do uhićenja počinitelja brutalnog premlaćivanja 22-godišnjaka koji je zbog ozljeda završio u komi.

Prema policijskom izvješću mladića je napala grupa od osam muškaraca u dobi 16-25.

Policija navodi da su napadači mladića, podrijetlom iz Sjeverne Afrike i Jugoistočne Europe, te da su imali tamnu kosu i bili odjeveni u tamnu odjeću. Glavni osumnjičeni za napad je mladić visok između 180-185 cm, star između 16-20 godina, crne kose, užeg lica, odijeven u crnu jaknu i crne hlače.

U policijskom priopćenju ne navodi se kako se radi o napadičima na Hrvata Igora Stankovića, no podudarnost izviješća s događajima oko nesretnog mladića, isto vrijeme i okolnosti slučaja, daju naslutiti da se radi upravo o Stankoviću.

Otac je u zadnjem razgovoru za Fenix-magazin kazao kako mu je sin pronađen na klupi u nesvijesnom stanju. Prema njegovim informacijama, mladić je ležao na leđima dok je povraćao i to što je povraćao vraćalo mu se u grlo te da je to najvjerojatnije uzrok pada u komu.

MP/Fenix-magazin/MD

Članak indeksiran 08. 01. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me